SELAMİ KILINÇ'TAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Memur – Sen Isparta Temsilcisi Selami Kılınç’tan; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

ISPARTA Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 15:36:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Memurlar Sendikaları Konfederasyonu (Memur – Sen) Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm gazetecilerin gününü kutladı. 

BAŞKAN KILINÇ; “BASIN, BİR TOPLUMUN GÖZÜ VE KULAĞIDIR” 

Basının, Memur – Sen olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurmada ve aktarmada son derece önemli bir görevi ifa ettiğini vurgulayan Başkan Kılınç mesajında; “Gazetecilik, fertlerin, yerelde ve dünya genelinde meydana gelen gelişmelerden haberdar olması, toplumun haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olması için önemli ve gerekli bir meslektir. Yorucu ve yıpratıcı bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açısından çok önemli bir görev yapmaktadır. İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın özgürlüğü önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın özgürlüğüyle mümkün olabilmektedir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olmaktadır. 

“TÜM GAZETECİLERİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN” 

Memur – Sen ailesi olarak; basın çalışanlarının, daha geniş yasal hak ve imkanlara sahip olmalarını istiyoruz. Hak, emek ve özgürlük mücadelemize katkıda bulunan, çalışmalarımızın üyelerimize ve topluma ulaşmasına vesile olan basına ve onun fedakâr çalışanlarına başarılar diliyor; insanları doğru bilgi ve güvenilir haberle buluşturmak için muhabirinden fotoğrafçısına, editörüne, zor şartlarda gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alanının daha da genişlemesine, güçlenmesine hizmet eden, mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın çalışanlarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, iyi çalışmalar diliyorum” dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.