ISPARTA BELEDİYESİNİN PROJELERİNE 47 MİLYON 500 BİN LİRALIK BÜYÜK DESTEK

Isparta Belediyesince yapım çalışmaları devam eden Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi, Amatör Sporcu Evi ile yapımı tamamlanan Fatih Spor Kampusu tefrişatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatından 47 milyon 500 bin liralık destek verildi.

ISPARTA Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 12:31:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, “Bunlar zaten bizim memleketimize kazandırılmış projeler ve yapım çalışmaları hızla sürüyor” dedi.  

Isparta Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Teşkilatı Başkanlığından Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi, Sporcu Kamp Merkezi Amatör Sporcu Evi yapımları ile Fatih Spor Kampusu için gönderilen toplam 47 milyon 500 bin lira + KDV’lik hibenin görüşülmesi ele alınırken, hibenin kabulü meclisin oybirliği ile kabul edildi. 
Şubat ayı olağanüstü toplantısında alınan dev yatırım hibeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’ya ve bölgeye yakışan Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinin ve Amatör Sporcu Evinin yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. 

ENGELSİZ GENÇLİK VE YAŞAM MERKEZİ
TÜRKİYE’NİN NADİR PROJELERİNDEN BİRİSİ
Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinin Kirazlıdere’ye çıkarken Emre Mahallesi Spor Kompleksinin hemen arka tarafında yer aldığını ve inşa çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Başdeğirmen, “İçerisinde tüm engelli kardeşlerimizin, engeli ne olursa olsun hepsinin istifade edebileceği bir merkezi yapıyoruz. Aynı zamanda anne, baba, yanında gelen refakatçinin de bekleyebileceği bir ortam hazırlıyoruz. Isparta’mızda böyle bir şey yoktu. Bu işi yapmayı Rabbim bu dönem bizlere nasip etti. İnşaatımız kısa süre içerisinde bitecek. Bölgemizde olmayan, Türkiye’deki nadir projelerden birisi olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yapıyoruz. Bugünkü 20 milyon lira+ KDV hibe ile toplam 132 milyon lira hibeyi almış oluyoruz, KDV ile birlikte 150-160 milyon lira aralığında bir maliyeti olacak” derken, merkezde bulunacak alanlara ilişkin bilgiler verdi. 

ISPARTA VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANÇ
Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinden sadece engelli bireylerin değil, anne, baba ve refakatçılarının da vakit geçirebileceği bir merkezi Isparta’ya kazandırdıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Bu Isparta’mız ve bölgemiz için önemli bir kazanç. Bölgenin en modern, en güzel, kullanışlı ve engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının mutlu olabileceği bir yapıyı bitirmek üzereyiz. Gençlik ve Spor Bakanımıza bize böyle bir desteği verdiği için teşekkür ediyorum” dedi. 

BUNLAR BAŞLAYIP BİTİRMEK 
ÜZERE OLDUĞUMUZ PROJELER
Bir diğer yatırımın da Amatör Sporcu Evi olduğuna değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Siyasi bir ortamdayız. Bu ortamda Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi ile amatör sporcular için altyapı yapılacak diye birçok vaat ve konuşmalar oluyor. Ancak bizler başlayıp da bitirmek üzere olduğumuz bu projeleri de paylaşmak istiyorum. Bunlar zaten bizim memleketimize kazandırılmış projeler. Amatör Sporcu Evi Fatih Spor Kampusumuzun hemen yanındaki alanda inşa ediliyor. Birinci tabliyesini yaptık. Bu hizmetimizde kısa bir süre sonra tamamlanacak. Dışarıdan gelen sporcularımıza da hizmet verecek. 50 sporcumuzun konaklayabileceği, yemek yiyebileceği dinlenebileceği, yine bizim amatör spor kulüplerimizin yöneticilerinin de orada bulunabileceği ortamlar yapılıyor” derken spor yatırımları arasında bir de müjde verdi. 

20 SEMT SAHASINA 10 ADET DAHA EKLİYORUZ
Bu güne kadar 20 adet semt sahasının gece aydınlatmalarıyla birlikte şehre kazandırdıklarını 10 adet daha halı saha yapacaklarını ve bunun da sözünü aldıklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bu konuyla ilgili olarak da sözleşmemizi yapacağız. Ayrıca Fatih Spor Kampusumuzun tefrişatında eksikliklerimiz kalmıştı, sayın bakanımıza bunu söylemiştik. Onun için de 2 milyon 500 bin liralık bir destekte bulunuyor. Toplamda 47 milyon 500 bin lira + KDV destek almış olduk” dedi. 


HUZUREVİ YAPIMININ 3. İHALESİ 8 MART’TA 
Huzurevi yapımı ile ilgili olarak belediye meclisinde birçok çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Sizlerin kararıyla Işıkkent Mahallemizdeki alanı tahsis ettik. Huzurevi yapımı için ödenekleri gelmesine rağmen çıktığımız 2 ihalede de katılım olmadı. Katılım olmayınca beklemede kaldı. Şu anda 8 Mart’ta Huzurevinin 3.ihalesine çıkıyoruz. 150 kişilik huzurevi yapımı için proje ihalesini daha önce yapmıştık. Huzurevinin yapım ihalesine il özel idaresi kanalıyla 8 martta çıkıyoruz. En kısa zamanda 150 kişilik modern huzurevimize başlamış olacağız” görüşlerinde bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.