BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: ŞEHRİMİZİN TANITIMI İÇİN BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ

Antalya’daki Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

ISPARTA Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 14:53:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Dernek Başkanı Gülcü, 24 Eylül’de Döşemealtı’nda gerçekleştirdikleri 1. Ulusal Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Festivaline vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in 1. Ulusal Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Festivaline katılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Isparta Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyelerinin de destekleriyle yöresel stantlar kurulmasının kendileri için onur verici bir durum olduğuna değinen Gürkan Gülcü, “İnsanlarımızın memleketimizin ürünleriyle buluşması, Gelendost elmasından yemeleri, suyundan içmeleri, alışveriş yapmaları kıymetliydi. Belediye Başkanımıza ve Isparta Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen festivalin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Gülcü, “Ispartalı olarak Antalya’da geniş bir alana sahibiz. Her şeyi birliktelik adına gerçekleştirmek için mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha çok ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimize bin- bin 500 civarında hemşehrimiz katıldı. İlk etapta bu da güzeldi. Sizi ağırlamaktan gururlandık. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Isparta adına kültürel ve ticaret gibi faaliyetlerin değere döndürülmesi gerektiğine işaret eden Başkan Başdeğirmen, şehrin bilinirliğinin arttırılması, şehrin güzelliklerinin anlatılmasının bu tür etkinliklerle daha çok öne çıktığını söyledi. Antalya’da düzenlenen festivale kendisinin de katıldığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Orada hemşehrilerimizle beraber olduk güzel program oldu. Ispartalı hemşehrimizin komşusu, tanıdığı orada ‘merhaba’ dediği arkadaşları da gelmişler. Isparta’mızın özelliklerini tanımaya gelmişler. Yöresel ürünleri görmeleri, hediye almaları da çok güzeldi. Bu tür çalışmalarla şehrimizin tanıtılması ve Isparta’nın anlatılması çok daha güzel olacak inşallah. İlk kez yapıldı, bunu antrenman olarak görebilirsiniz. Antalya’da 150 bin Ispartalı hemşehrimizin yaşadığını söylüyorsunuz. Bu kadar nüfusla Isparta’yı Antalya’da temsil ediyoruz. Mutlaka farklı etkinlikler yapmamız gerekir. Farkındalığı ortaya koyabilmemiz lazım. Ticaret ve Sanayi Odası dönemimde Ispartalı olup da Antalya’daki iş insanlarımızla birkaç kez toplantı yaptık. Onlardan Isparta’ya yatırım yapmalarıyla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bunu farklı illerimizde de yaptık ve faydalarını da gördük. Antalya’da yaşadığım halde Ispartalı olan diğer arkadaşımızın da Antalya’da yaşadığını bilmiyor olabilirim. O gün belki de yıllardır tanışan Ispartalı arkadaşları görüştürmüş, başka arkadaşların tanışmalarına vesile olmuş olduk. Daha sonra bu birliktelik ticaret ve kültürel olarak farklı noktalara gidebiliyor.  Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Şehrimizi Antalya’da temsil etmeniz bizim için çok değerli. Derneğimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Rabbim sağlık verirse sizlerle beraber olmak bizi de mutlu eder. Bize düşen vazife ne ise biz de hepsini ilkinde olduğu gibi sonrasında da artırarak devam ettirmek isteriz. Antalya’daki tüm hemşehrilerimize bizlerden selam götürmenizi istiyorum” ifadelerinde bulundu. 
Konuşmaların ardından Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e festivallerine vermiş olduğu desteklerden dolayı hediye taktim etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.