VALİ BARUŞ ÇALIŞMA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Vali Aydın Baruş düzenli olarak gerçekleştirdiği ilçe çalışma ziyaretlerine 2024 yılında Senirkent ilçesiyle başladı.

ISPARTA Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 15:49:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İlçe merkezinde muhtarlar toplantısı düzenleyen Vali Baruş ardından Karip köyü, Büyükkabaca beldesi ve Başköy’ü ziyaret etti. Ziyaretlerde, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri de hazır bulundu.

İlçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla Senirkent Belediyesi sinema salonunda bir araya gelen Vali Baruş, muhtarlara önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında öncelik verdikleri konuların başında vatandaşların huzur ve güvenliği olduğunu belirten Vali Baruş, “Vatandaşlarımız normal hayatında hiçbir endişe altında olmadan ailesine, çoluk çocuğuna yönelik bir tehdit hissetmeden rahat bir şekilde yaşasınlar. Öncelikle bunu sağlamamız gerekiyor. Bu huzur ve güvenliği sağlarken de emniyetimiz, jandarmamız 7 gün 24 saat bu huzuru sağlamak için çalışıyorlar. Bunun yanında tabii ki muhtarlarımız da mahallesinin, köyünün birer kolluk mensubu gibi. Çünkü muhtarlarımız görev yaptıkları yerin huzur ve güvenliğinden de sorumlu, kolluk güçlerine yardımcı olmakla mükellef” dedi.

Konuşmasının devamında şehitlerimizin emaneti vatan topraklarına sahip çıkmanın öneminden bahseden Vali Baruş, “Biz bu topraklar üzerinde yaşamaya ant içmiş bir millet olarak bizi tehdit eden hangi unsur olursa olsun, onun gerekli cevabını vermeye her zaman muktedir olmuşuzdur. Tarihte bunu böyle göstermiştir, böyle de gösterecektir. Önemli olan şehitlerimizin bize emanet ettiği bu topraklara layıkıyla sahip çıkmak. Yani burada yaşamanın kıymetini bilmek, bu topraklar üzerinde huzur ve güvenle geçirdiğimiz her gün için devletimize, milletimize dua etmek, şehitlerimizi rahmetle anmak; bizim vatandaş olarak boynumuza borç olan konu budur. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyelim. Dünyanın hangi gücü olursa olsun bu topraklardan bu milleti sökmeye, atmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Kendimize güvenelim, milletimize güvenelim, devletimize güvenelim. Yeter ki biz çalışalım, ülkemizi yüceltmek için, ileriye götürmek için elimizden geleni yapalım. Vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluk budur. Muhtarlarımız da aynı şekilde mahallelerinde, köylerinde vatandaşımızın hem güvenliği hem de refahı için ne gerekiyorsa onu yapmanın çabası içerisinde olsunlar” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda kamu görevlilerinin birinci amacının vatandaşa hizmet etmek olduğunun altını çizen Vali Baruş, “Devletimizin imkanları her zaman vatandaşımızın yanında, en ücra köşedeki bir vatandaşımızın dahi çaresiz kalmasını istemiyoruz. İlçelerimizde de kaymakamlarımız bu çalışmaları zaten yerinde yapıyorlar. Kamu görevlileri olarak bizim üzerimize düşen, devletimizin sağladığı bu imkanları vatandaşlarımızla buluşturmada ihmalkar ve cimri davranmamaktır. Yani vatandaşımız hangi hizmetten yararlanmayı hak ediyorsa onu mutlaka ona sağlamanın gayreti içerisinde olalım ve bu görevlerin bize vatandaşa en iyi hizmeti götürme amacıyla verildiğini hep düşünelim” dedi.

Ardından toplantıda bulunan muhtarlar tek tek söz alarak talep ve önerilerini ilettiler.

Muhtarlar toplantısının ardından Vali Baruş, Şehit Polis Memuru Ahmet Örmeci’nin ilçede ikamet eden kardeşi Gülten Örmeci’yi ziyaret ederek taziye dileklerini yineledi.

Son olarak, ilçede yapılması planlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı arazisinde incelemelerde bulunan Vali Baruş, yetkililerden projelerle ilgili bilgi aldı. Vali Baruş ayrıca, Senirkent Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaat çalışmalarında sona yaklaşılan huzurevinde de inceleme gerçekleştirdi.

Köy ziyaretlerine Karip köyünden başlayan Vali Baruş, köyde ilk olarak Karip İlkokulu ve Anaokulu öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerle oyun oynayan ve uzun bir süre sohbet eden Vali Baruş, öğrencilere kitap okumanın öneminden bahsederek kitap hediye etti.

Ardından vatandaşlarla bir araya gelen Vali Baruş, yaptığı açıklamada ziyaretlerinin amacının varsa sorunları dinleyip, görmek olduğunu belirtti. Vali Baruş “Bu ziyaretleri yapmakta ki amacımız köyümüze ilişkin sorunlar varsa onları yerinde tespit etmek, dinlemek ve onlara çözüm üretmek, maksadımız bu. Bizler sizler için varız, çünkü devlet vatandaşı için var. Devlet vatandaş ayrımı zaten yok. Biz sizin dertlerinizle dertlenmek zorundayız ve bunun için de görev yapıyoruz” dedi.

Daha sonra Büyükkabaca beldesine geçen Vali Baruş, Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Mustafa Durmuş ile beldede yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Vali Baruş, beldede yapılması planlanan Jandarma Karakolu arazisinde de inceleme gerçekleştirdi.

Son olarak Başköy’ü ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.