YENİ OTOGAR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Isparta Belediyesi tarafından Çünür Mahallesi’nde inşa edilen yeni otogar projesini tamamlama çalışmalarında sona gelindi.

ISPARTA Yayın: 27 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.09.2023 16:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yeni otogar alanında çalışmalar tüm hızıyla sürerken Fen İşleri Müdürlüğü tarafından otogar etrafında zemin düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bir yandan yerel seçimlerden önce verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye devam ederken diğer taraftan da şehre yeni projeler kazandırıyor, bir önceki dönemden kalan projeleri tek tek tamamlıyor.  Bu projelerden birisi de yeni otogar alanıydı. Yapımına önceki dönemden başlanan ancak uzay çatı sisteminin kaplanmasının zor olması dolayısıyla projede değişikliğe gidilmişti. Yeni proje kapsamında çelik konstrüksiyon uzay çatı sistemi sökülürken yerine düz çatı sistemi üzerine sandviç panel uygulandı. Bu çalışmanın ardından yeni otogar alanının geri kalan inşaatının tamamlanması için gerçekleştirilen ihaleyi alan yüklenici firmanın çalışmaları sürüyor. Yeni otogar alanında hummalı şekilde devam eden çalışmalarda artık sona gelindi. Otogarın isminin yer aldığı ışıklı tabela da monte edildi. 
Otogar alanında yüklenici firmanın çalışmaları sürerken, Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından da otogar etrafında zemin düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 
Yüklenici firmanın saha sorumlusu İnşaat Teknikeri Yavuz Karaoğlu, genel olarak inşaatın yüzde 90 seviyesinde tamamlandığını ve sona geldiklerini söyledi. Peronlar bölgesinde yazıhanelerin iç mekanlarında aydınlatma işlemlerinin tamamlandığını, belediye ekiplerinin otogar etrafındaki zemin düzenleme çalışmalarıyla birlikte kendilerinin de andezit, bordür çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Karaoğlu, “10 günlük planımız içerisinde camlarımızın montajı tamamlanacak. Geçtiğimiz günlerde otogarımızın ışıklı tabelasının montajını gerçekleştirdik. Otogarı tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
Otogarın B blok kısmında ortak yeme içme alanının bulunduğunu dile getiren İnşaat Teknikeri Yavuz Karaoğlu, “Burası 700 metrekare ortak yeme içme alanına sahip. Bölgenin bir kısmı gül dükkanları diğer bölümü de yemek yeme alanı olarak projelendirilmiş durumda. Burada asansör ve 2 katlı 800 metrekare oturma alanına sahip bir yerimiz var. Bu bölgemiz toplamda 1500 metrekare bir alana sahip. Burada asma tavan uygulamamızı yaptık. Dükkanların seramik kaplama, boya, doğrama ve kompozit montajlarını tamamladık” şeklinde konuştu. 
Daha önce Çünür Mahallesi İstanbul yolu üzeri ve yeni otogar bölgesindeki esnafla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, otogar esnafının 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeni otogar için hazırlık yapmak istediklerini belirttiklerini, esnafın talebi üzerine 1 Ocak 2024 tarihinde yeni otogarın faaliyete geçmesini planladıklarını söylemişti. 
Yeni otogar inşaatı tamamlandıktan sonra çatısına 1.2 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.