VALİ BARUŞ TOKİ VE EĞİTİM YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Isparta’da 2023-2024 Eğitim öğretim yılının açılacağı 11 Eylül öncesi hemen hemen tüm okullarda hummalı bir çalışma yürütülüyor.

ISPARTA Yayın: 11 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2023 10:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Birçok okulda tadilat ve onarım işleri devam ederken yapımı devam eden okulların inşaat çalışmaları sürüyor.

Vali Aydın Baruş Isparta’da devam eden eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.

Vali Baruş ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi yanına yapılan TOKİ konutlarının bulunduğu alana yapılacak olan 32 derslikli ilkokul, ortaokul ve anaokulu binalarının sahasında incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Çelik’in de hazır bulunduğu inceleme sırasında Vali Baruş, %80 bitme noktasına gelen 1002 konutun bulunduğu TOKİ inşaatlarında da incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Baruş ardından Mehmet Tönge Mahallesi’nde inşa edilecek olan ve çalışmaları devam eden 12 derslikli ilkokul binası alanını denetledi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulması beklenen okulla ilgili olarak Vali Baruş yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak projeyi inceledi.

Devam eden bir diğer eğitim yatırımı ise yine 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edecek olan Zafer Mahallesi’nde çalışmaları devam eden 24 derslikli Ortaokul binası oldu. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Baruş, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Isparta Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyetle birlikte son olarak Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden 24 derslikli İlkokul binasının inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaat çalışmaları devam eden okulların 2024-2025 eğitim öğretim yılında tamamlanacağını kaydeden Vali Aydın Baruş, eğitim yatırımlarının Isparta açısından çok önemli olduğu vurgusunu yaparak yeni yapılan binaların güvenli eğitim için önemine değindi.

Vali Baruş, “Eğitim yatırımları bizim için çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda devam etmeleri açısından çok önemli. Yeni oluşan bölgelerde depreme dayanıksız okullarımızı yıkarak yenilerini yapıyoruz. Bugün ilk olarak Mehmet Tönge Mahallesi’nde devam eden okul inşaatımızı inceledik. İnşallah 2024-2025 eğitim öğretim yılında bu okulumuz açılacak.

Zafer Mahallesi’nde de 24 derslikli bir ortaokul yapıyoruz. Orası da seneye eğitim öğretime başlayacak. Yüklenici firma yetkililerimiz işlerini çiddi tutuyorlar. inşallah kışa kadar bu okullarımızın çatılarını kapatacağız. İnşası devam eden bir okulda Muzaffer Türkeş Mahallemizde 24 derslik içinde sosyal alanları ve atölyeleri de bulunan ilkokul binası.

İnşaatlarımızın takibi açısından bizim yaptığımız denetimler önemli. Teknik arkadaşlarımız sık sık inşaatları güvenli yapı açsından kontrol ediyorlar. Devletimiz güvenli eğitim için bu binalar için önemli kaynaklar ayırıyor. Bunun hakkını da vermek gerekiyor. Bu kontrolleri layıkıyla yaparsak çocuklarımız hiçbir endişeye kapılmadan bu okullarda eğitimlerine devam edecekler” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.