VEKİL HALICI'DAN 6 ŞUBAT DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ İÇİN MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

ISPARTA Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 12:54:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milletvekili Halıcı mesajında şunları söyledi:" Bundan bir yıl önce meydana gelen, 11 ilimizi derinden etkileyen ve binlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan 6 Şubat Kahramanmaraş Depreminin yıldönümünde bir kez daha derin bir hüznü ve acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Ülkemizin yaşadığı en büyük felâketlerden biri olarak tarihteki yerini alan Kahramanmaraş depreminde toplamda resmi verilere göre 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce insanımız yaralanmıştır. Oysa maalesef kaybettiğimiz insanımızın sayısı çok daha fazla. Bu büyük felâkette kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı hâlâ sinelerimizde taptazedir.

Yaşadığımız bu depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği gözardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde kayıplarımızı en aza indirmek için depremlere hazırlıklı olmalı ve içinde yaşadığımız binalarımızı buna göre yapılandırmalıyız. Kentsel dönüşümü hızlandırmalı, denetimleri arttırmalı, insanların hayatıyla oynayan kaçak, yetersiz yapılara asla ve asla müsade etmemeliyiz. Ranta dayalı değil insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı oluşturmamız gerekiyor. Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ülkemizdeki tüm bina stoğunun depreme dayanıklı hale getirilmesi hepimize düşen hayati bir görevdir. 6 Şubat Depreminin yıldönümünde ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.