"GENÇLERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ ALTYAPIYI HAZIRLIYORUZ"

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) öğrencilerle bir araya geldi, şehre yeni gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek, Geleceğin Şehri Isparta için fikirlerini aldı.

ISPARTA Yayın: 13 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 13.10.2023 12:34:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Öğrencilerle voleybol oynayıp, yarış motosikletine binen Başkan Başdeğirmen, SDÜ ve ISUBÜ Öğrenci Toplulukları stantlarını ziyaret ederek, çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bir gününü üniversite gençliğine ayırdı. Otogar bölgesinde öğrencilerin arasına karışan Başkan Başdeğirmen, durakta otobüs bekledi, otobüse binip, onlarla sohbet etti. Otobüsle üniversite yerleşkesine gelen Başkan Başdeğirmen, şehre yeni gelen öğrencilerle tanışıp, şehri beğenip beğenmediklerini sordu. Şehri beğendiklerini belirten öğrenciler, kendileriyle konuşan kişinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadılar. Öğrenciler şehirde temizlik ve diğer hizmetleri beğendiklerini dile getirerek, “Farklı illerden geldik, otobüs düzenleri mükemmel. Bundan sonra Belediye Başkanımız bizim babamız, ağabeyimiz” derken Başkan Başdeğirmen, öğrencilerle her zaman bir araya gelmeye hazır olduklarını, taleplerini bizzat kendisine iletebileceklerini söyledi.
Öğrencilerle çimlerde oturarak sohbet eden Başkan Başdeğirmen daha sonra Öğrenci Meydanı’nda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Öğrenci Toplulukları stantlarını ziyaret etti. Stantları tek tek ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Başdeğirmen, Isparta Belediyesi’nin öğrenci topluluklarıyla her zaman işbirliğine hazır olduğunu vurguladı. Öğrencilerle voleybol oynayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yarış motosikletine bindi, öğrencilerin fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi. 
Üniversitelerde eğitim öğretimin başlamasının şehre canlılık getirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrencilerin Isparta’nın en önemli misafirleri olduğunu söyledi. Üniversite öğrencilerini gördükleri zaman mutlu olduklarına işaret eden Başkan Başdeğirmen, “Öğrencilerimizle daha hareketli, canlı, verimli bir il olduk. Öğrencinin bizim için çok önemli değeri var. Isparta’mıza ilk kez gelerek üniversiteye başlayan yaklaşık 15 bin öğrencimize ‘hoş geldiniz’ diyerek bağrımıza bastığımızı söylemek istiyorum. Daha önce gelip de birkaç yılını şehrimizde geçiren arkadaşlarla da karşılaşıyor onlarla sohbet ediyoruz. Belediye olarak beklentilerini, ne yaparsak daha mutlu olacaklarını soruyoruz. Onların verdiği cevapları değerlendiriyoruz. Öğrencilerle yaşamanın keyifli olduğunu bilerek onlar için de altyapıları çok daha sağlıklı hale getirerek, öğrencilerimize de en güzeli sunmak istiyoruz. Yeni gelen öğrencilere merhaba demek istedik. Öğrenci kulüpleri sosyalleşme anlamında güzel çalışmalar. Arkadaşlar 100’ün üzerindeki kulüplerden birini seçerek sosyalleşmeye başlayacaklar. Kimisi halk oyunu oynayacak, kimisi fotoğraf çekecek kimisi de farklı etkinlikler yapacak. Bunların hepsi hem kendilerini geliştirmek hem de şehrimize, ülkemize katkı sağlamak amacıyla altyapılar oluşturacak. Yapılan çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bilen birisiyim. Buralarda benim de çok zamanım geçti. Yüksek Lisansımı bu üniversitede yaptım. Üniversitelerimizi çok seviyorum. Şehrimize vermiş olduğu ilim, bilim ve güzel hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz olmazsa bunların hiçbiri olmaz öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.