ASPİR BİTKİSİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Ürün çeşitliliğini her geçen gün arttıran Isparta'da aspir üretimi yaygınlaşıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar ve üreticiye verilen desteklerle Isparta aspir üretiminde adından söz ettirmek istiyor.

ISPARTA Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen ve yüzde 75 hibe projesi kapsamında aspir tohumu eken Ispartalı üreticiler, aspirin rekoltesinden memnun olduklarını belirtti.

Türkiye'de son 10 yıla kadar neredeyse hiç ekimi yapılmayan ancak tıp ve akaryakıt sektörünün de aralarında bulunduğu kullanım alanları nedeniyle "stratejik bitki" olarak adlandırılan aspir bitkisi, çiftçilerin umudu oldu.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 2023 yılı ilkbahar döneminde ilimizde 1316 kişiye 100 ton aspir tohumu dağıtımı yapılmış olup yaklaşık 20 bin dekar alan tarımsal üretime kazandırılmıştır.

İlimizde en çok aspir ekimi yapan ilçelerimiz Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost'tur. Isparta'da 2022 TÜİK verilerine göre 21.332 dekar alanda 2 bin 584 ton aspir üretimi yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.