"REFAH PAYI İÇEREN GERÇEKÇİ TEKLİF BEKLİYORUZ"

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Selami Kılınç, memur maaş zamları için teklif edilen miktarını son derece az olduğunu belirterek; “Refah payı içeren gerçekçi bir teklif bekliyoruz” dedi.

ISPARTA Yayın: 18 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 18.08.2023 13:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 olarak açıklamasına Memur-Sen'den tepki geldi. Bunun üzerine Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı protesto etme kararı aldı.

MEMURLARDAN VERİLEN 

ZAM ORANINA TEPKİ EYLEMİ 

Bu doğrultuda; bugün Isparta Memur – Sen tarafından Belediye İşhanı önünde verilen zam teklifini protesto etmek için kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. Saat 11.00’de yapılan protesto eylemine; Söz konusu etkinliğe; 

Memur – Sen Isparta Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç; Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hayrettin Tuncay, Sağlık – Sen Şube Başkanı Mahmut Ağun, Diyanet – Sen Şube Başkanı Mevlüt Tosun

Toç Bir – Sen Şube Başkanı Mehmet Kobuk, Büro Memur – Sen Şube Başkanı Muharrem Tekkanat, Bem Bir – Sen Isparta Temsilcisi İlkay Özdoğan, Enerji Bir – Sen Isparta Temsilcisi Servet Korkmaz, Kültür Memur – Sen Isparta Temsilcisi Osman Çot, Bayındır Memur – Sen Isparta Temsilcisi Emel Sarıoğlu, Birlik Haber – Sen Isparta Temsilcisi Asiye Bardak, Ulaştırma Memur – Sen Isparta Temsilcisi Musa Akkeçili, Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, Memur – Sen Kadın Kolları Başkanı Semra Çöl, Genç Memur – Sen İl Temsilcisi Bilal Demirtaş ve Emekli Memur – Sen İl Temsilcisi Hüseyin Tunçbilek ile Memur – Sen’e bağlı Sendikaların üyeleri katıldı. 

KILINÇ; “ALIN TERİNİN

HAKKINDAN TASARRUF OLMAZ”

Memur – Sen Isparta Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı Selami Kılınç, burada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Aklıyla, fikriyle, emeğiyle bu ülkenin yükselmesi için ter akıtan, milletine hizmet için alın teri döken kamu görevlisi ve emeklisi kardeşlerim. Sorumluluğumuz bilinciyle, emeğimizin hakkını savunmak, sesimizi duyurmak için bugün burada olduğu gibi 81 ilimizde alanlarda, meydanlardayız. Memur-Sen ve 11 yetkili sendikamızla 7. Dönem toplu sözleşmede masaya sunduğumuz gerçekçi tekliflerimize karşı, kamu işvereninin verdiği yetersiz teklifleri protesto ediyoruz.

“BU ADALETSİZLİĞİNİN BİR AN

ÖNCE DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ” 

Kamu İşvereninin, masanın emek tarafının sesini duymadığını düşündüğümüz için 81 ilden sesimizi yükseltmek üzere bugün buradayız. Buradan, “sorunların çözüleceği yer toplu sözleşme masasıdır” sözümüzü bir kez daha tekrar ediyoruz. Biz; 2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini bekliyoruz. Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. 

Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak %25’e çıkarmıştır. Bu ne demektir? 

Sorunlarınız çözülmesin, Enflasyon baskınız devam etsin, Maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir. Teklif, bu haliyle, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır. 

“KAMU İŞVERENİNİN BU TEKLİFİ NE

RASYONEL VE NE DE GERÇEKÇİDİR”

Şimdi kısa bir ifade ile bu durumu özetlemek istiyorum…

Kamu İşvereni diyor ki; 2023 yılında enflasyon %58 çıkacak. Kamu görevlisi %25 enflasyon farkı alacak. Peki 2023 yılı için beklenti olan %33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor. Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum Kamu İşvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir. Kamu İşvereninin bu teklifi ne rasyonel ve ne de gerçekçidir. 

MÜZAKERE, ZAMAN 

KAZANMA ZEMİNİ DEĞİLDİR

Strateji uygulayarak çözümsüzlüğe sevk etmek değildir. Biz, Kamu İşvereninin ayakları yere basan teklifini, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istiyoruz. 

Refah payı dedik, ses yok…

En düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltinsin dedik, ses yok. 

Emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik, ses yok

Seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, yine ses yok. 

Kira yardımı konusundaki teklifimiz, üstelik, siyasilerce ifade edilmesine rağmen o da yok.

REFAH PAYI

UYGULAMASI ARTIK ŞARTTIR

Bu hususların yanı sıra; Şeflerin, Müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik, ses yok. Mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok. Diğer taraftan, Akaryakıta gelen zamlar, ulaşıma gelen artışlar hepimizi zorluyor, Emtia ürünlerindeki fiyat artışları, insaf sınırını aşan kiralar geçim sıkıntımızı büyütüyor. Sabit gelirliler olarak, alım gücümüz düştü, her geçen gün sosyal maliyet artıyor, psikolojik maliyet aklımızı, enerjimizi sömürüyor. 

Bu verilerden hareketle açıkça deklare ediyoruz… Kamu İşvereninin öngörüleri tutmuyor. Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için “refah payı” uygulaması artık şarttır.

Onun için, sözü fazla dolaştırmadan, maliye söylemlerine sığınmadan, hazırladığımız gerçekçi ve rasyonel tekliflere kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Seçim Beyannamesini açıklarken ifade ettiği “enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz.” vaadi masada hayata geçirilsin…

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ MEMUR!

GÜÇLÜ MEMUR İÇİN DE REFAH PAYI ŞART

Onun için Memur-Sen olarak bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz:

Alın terinden tasarruf olmaz… Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin. 

Memur-Sen ailesi olarak, sorumluluklarımızın bilincinde bir kitleyiz… 

Biz ülkemiz, milletimiz, vatandaşımız, ne zaman zorda kalsa; yaşadığımız sorunlarda, doğal afetlerde, bu ülkenin ve aziz milletimizin hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Toplu sözleşme masasında da bugün burada da; sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Kamu İşvereninin de sesimizi duymasını, gereğini yapmasını bekliyoruz. 

Yaşasın emek mücadelemiz!

Yaşasın örgütlü gücümüz!” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.