ŞAKİR İPEKÇİ'DEN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Regaip Kandili ve Üç Aylar’ın başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ISPARTA Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 13:27:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başkan İpekçi’nin mesajı şöyle:

“Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaib Kandiline hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır.
Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaib gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde 'üç aylar' olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Peygamberimizin (S.A.S) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. 'Kandil' olarak adlandırdığımız bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.
Regaib Kandili, Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, manevi dirilişe, manevi arınmaya, kardeşliğe vesile olması dileklerimle değerli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini kutluyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.