BAŞKANIMIZ BAŞDEĞİRMEN ISPARTA’MIZA HİZMET VERMEK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarına Karaağaç Mahallesi’nde devam etti. Esnafın talep ve önerilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, mahalleye yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunurken, daire müdürlerine talimat verdi.

ISPARTA Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 11:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Hizmetlerinden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür eden esnaf, “Başkanımız Isparta’mıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Allah razı olsun” dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mahallelerde esnaf buluşmalarını sürdürüyor. Esnaflarla bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, onların talep ve önerilerini dinlerken, yapılması gerekenler ve isteklerin yerine getirilmesi için daire müdürlerine talimat veriyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son olarak Karaağaç Mahallesi’nde esnafla buluştu. Başkan Başdeğirmen, mahallenin ve şehrin daha da gelişmesi ve güzelleşmesi için birlikte neler yapılabileceğini istişare etti. Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere tüm belediye personelinin 4,5 yıldır büyük bir özveri ile çalıştığını ve başarılı işlere imza attığını belirtti. 

Mahalleleri başta olmak üzere şehre önemli hizmetlerin yapıldığını dile getiren Akyıldız, Millet Bahçesi’nin altında kullanılmayan yolun bulvar olarak düzenlenmesiyle İstasyon Caddesi’nde daha önce yaşanan trafik yoğunluğunun ortadan kaldırıldığını aktardı. Muhtar Akyıldız, “Millet Bahçesini şehrimize kazandırdınız. Çok güzel oldu. Mimar Sinan Camisi çevresi ile Anadolu Mahallesi Camisi çevresi çok güzel oldu. Buraları görünce kıskandım. Mahallemizdeki meydanlığımız ile camimizin çevre düzenlemesini sizden talep ediyoruz. Hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarıyla amaçlarının hoş sohbet ederek, ihtiyaçların belirlenmesi ve bu ihtiyaçların karşılanması olduğunu ifade etti. 

Bugüne kadar yaptıkları toplantılardan olumlu geri dönüşler aldıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Karaağaç Mahallemizde kurulan halk pazarı şehrimizin en büyük pazarlarından bir tanesi. Bu nedenle mahallemize her yerden vatandaşımızın gelmesi Karaağaç Mahallemizin çok daha güzel olmasını gerektiriyor. Burası en eski mahallelerimizden bir tanesi. Bu mahallemize her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmak bizim vazifemiz” şeklinde konuştu. Millet Bahçesi’nin Karaağaç Mahallesi’nin değerini arttırdığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Millet Bahçesi alanının 2 yıl öncesine kadar atıl bir durumda kötü vaziyette olduğunu söyledi. Alan içerisinde bulunan taş binaların da bakımsızlıktan kötü durumda olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Buraların yapılması gerekiyordu. Yerel seçimler öncesinde Millet Bahçesi yapmakla ilgili bir sözümüz vardı. Rabbim bizlere yardımcı oldu çok güzel bir şekilde bitirmek üzereyiz. İnşaatın yüzde 95’i tamamlandı. 30 Ağustos’ta burayı hizmete açmak istiyoruz. 3 taş binanın restorasyonu devam ediyor. 

Treni biraz içeri aldık ve tamir ettik. Restorasyon bölümünde çalışmalar devam edebilir ama yeşil alanları kullanabiliriz. Orası ağaçlık bir bölgeydi ama oraya 32 bin adet ağaç diktik. Mükemmel bir proje çıktı, inşallah güzel günlerde orayı hep birlikte kullanırız” ifadelerinde bulundu. İstasyon Caddesinin de uzun yıllar bakımsız kaldığını belirten Başkan Başdeğirmen, o caddede çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını, Kaymakkapı Meydanından Millet Bahçesi’ne giden yolun çok güzel bir hale getirildiğini kaydetti. Başkan Başdeğirmen, “Karaağaç Mahallemizde yeni açtığımız bulvar trafiği oldukça rahatlattı. Mahallemizin meydanında yenileme yapacağız. Projesini arkadaşlarımız hazırlıyorlar. Taban döşemeleri, aydınlatma ve diğer çalışmalarla meydanı yenileyeceğiz” dedi. Muhtar İbrahim Akyıldız’ın cami duvarlarının kaldırılması yönünde bir talebi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu talebi esnafa sordu. Esnaf cami duvarlarının kaldırılmasını istediklerini belirterek, “Şehir merkezinde yaptığınız örnekler var. Biz oralardaki gibi burada da bir çalışma istiyoruz. Duvarların kaldırılması ve meydan düzenlemesi istiyoruz” derken Başkan Başdeğirmen, cami çevre duvarlarının kaldırılacağını ve meydan düzenlemesi gerçekleştirileceğini söyledi. 

Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerindeki çalışmalara ilişkin bilgiler de veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Pazaryerimizin çatısı çöktükten sonra projelendirdik. Projeyi hazırlarken oranın zemininde su çıktı. Bu yüzden fore kazıklarla yeniden projelendirdik. Oraya sanki üzerine 15 kat yapılacakmış gibi temel attık. Şu anda bitmek üzere. 1,5 ay içerisinde orayı hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Esnaf da mahallelerine ve şehre kazandırdığı yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Esnaf, “Sayın başkanım mahallemize hoş geldiniz. Başkanımız gereken istekleri not alarak mahallemize ve Isparta’mıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Yarım kalan binalar, otogar ve ITKM’nin tamamlanmasıyla çok büyük hizmetler yapıyor. Yolların genişlemesi çok güzel oldu. Dışarıdan gelen misafirler Isparta’mızın çok değiştiğini ve güzelleştiğini söylüyor. Millet Bahçemiz açılınca şehrimize turistlerin gelmesi büyük gururumuz olacak” görüşlerinde bulundu. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, misafirperverliklerinden dolayı esnafa teşekkür ederek, “Bizleri burada güzel bir şekilde ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Nice sağlıklı, güzel günlerde birlikte olmayı Rabbim nasip etsin inşallah. Hepinize hayırlı işler, hayırlı günler diliyorum” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.