HALK OTOBÜSLERİNE ÜCRETSİZ BİNİŞLER AĞUSTOS AYINA UZADI

65 yaş üstü ve engelli vatandaşların otobüslere ücretsiz binişleri ağustosa kadar uzadı.

ISPARTA Yayın: 08 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2024 13:35:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Isparta Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirirken, çok önemli bir gündem maddesini de karara bağladı. 

Geçen günlerde kamuoyunda devamlı gündeme getirilen ‘65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşların artık halk otobüslerinden ücretsiz yararlanamayacağı’ konusu ele alındı.  Belediye Meclisinin ilk meclis toplantısında ‘Halk Otobüsleri Kooperatifinin gelir desteği ile ilgili taleplerinin görüşülmesi’ konusu ele alındı. 
Meclisin ilk icraatı olarak 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları hususu 31 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatılması oy birliğiyle kabul edilirken, halk otobüslerine de ücretsiz taşıma karşılığı 4 milyon 500 bin liralık gelir desteği sağlanması kararlaştırıldı. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu maddenin meclisten oybirliği ile geçmesinden ve verilen destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Başdeğirmen, “65 yaş üstü yaşlılarımız ve engellilerimizin istifade ettiği hemen hemen toplumumuzun önemli bir kısmının faydalandığı bir hizmetti. 31 Mart’a kadarki önceki dönemimizde konuyu bugünlere kadar getirmiştik. Şimdi bir ayını halk otobüslerimiz kendi isteğiyle ücretsiz hizmet verecek, mayıstan itibaren ağustosa kadar da 4 milyon 500 bin lira destek vererek bu hizmeti biz devam ettiriyoruz. Halk otobüsleri kooperatifi yönetimine de teşekkür ediyoruz. Ağustos ayında konuyu tekrar görüşeceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.