AHİLİK HAFTASI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bağlı bulundukları esnaf teşkilatlarında bu geleneğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası için hazırlıklar başladı.

ISPARTA Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 17:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural Ahilik Haftası'nın, ilimizde bütün dinamikleri ile en güzel ve en anlamlı şekilde icra edilmesi için de Ahilik Haftası Kutlama Komitesince alınan kararlar çerçevesinde hazırlıklara başladıklarını söyledi. Başkan Tural, yaptığı açıklamada “Tüm insanlığa örnek olan medeniyetimizin esnaf adap ve geleneklerinin en güzel şekilde yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için Ahilik Haftası büyük önem taşıyor. Bu vesile ile bu yıl Ahilik Haftası kutlama törenlerini Valilik arkasında Üzüm Pazarı esnafının geçici olarak ticaretlerini sürdürdüğü alanda yapıyoruz. Buraya bir hareketlilik getirerek, esnafımızın da faydalanmasını amaçladık. Bu meydanda bir ilk olacak. Bu kapsamda meydanda şed kuşanma, yılın ahisine kaftan giydirme, yılın kalfa ve çırağına plaket takdimi, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, mehter gösterisi etkinlikleri yapılacak” dedi.

GENİŞ KATILIMLI COŞKULU BİR PROGRAM OLMASINI HEDEFLEDİK

Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde ahiliğin önemini anlatan seminerler verileceğini belirten Başkan Tural “Huzurevi ziyareti yaparak Berberler ve Kuaförler Odamız tarafından yaşlılarımıza saç bakım hizmeti vereceğiz, sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı ziyaret edip, esnaf ziyaretleri gerçekleştirileceğiz. Yaşlı ve hasta ustalarımızı ziyaret edeceğiz. Ayrıca Kızılay’a kan bağışında bulunacağız. Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı odalarımızda önceki dönemlerde görev almış, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçladığımız Ahde Vefa Buluşmasını da gerçekleştiriyoruz. Geniş katılımlı coşkulu bir program olmasını hedeflediğimiz bu yılki kutlama etkinliklerine şimdiden tüm halkımızı davet ediyor. Ahilik Haftanızı kutluyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.