YALIM HALICI KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Isparta’da Fen Lisesi Kontenjanı Düştü Chp Konuyu Meclise Taşıdı

ISPARTA Yayın: 08 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.07.2023 15:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta’da fen liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Yalım Halıcı, Türkiye genelinde fen liselerinin kontenjanlarının artırılırken Isparta’da ise düşürülmesi hakkında verdiği soru önergesinde “Isparta’da fen lisesi kontenjanlarının düşürülmesinin gerekçeleri nelerdir? 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Türkiye’de fen liseleri kontenjanları artırılırken; Isparta’da neden düşürülmüştür?” diye sordu.

Eğitim ve öğretim dönemlerinde son yıllarda sistematik bir şekilde fen liseleri kontenjanlarının düşürüldüğünü, başarılı öğrencilerin ise farklı lise ve bölümlere yönlendirildiğini belirten Halıcı
“2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında ise Türkiye’deki fen liseleri kontenjanları 1620 öğrenci artırılarak 40 bin 470’e çıkarılmıştır. Ancak buna rağmen Isparta’nın kontenjanı yüzde 26 oranında düşürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Yalım Halıcı önergesinde ayrıca Isparta’daki fen liselerinin laboratuvarlarının durumunu da sordu.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Isparta’da fen lisesi kontenjanlarının düşürülmesinin gerekçeleri nelerdir? 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Türkiye’de fen liseleri kontenjanları artırılırken; Isparta’da neden düşürülmüştür?

-Isparta’da şu anda kaç fen lisesi bulunmaktadır? Bunların taban puanı nedir?

– Yıllar ayrı ayrı ve sırasıyla belirtilmek üzere; Isparta’da son on yılda fen liselerine başvuran öğrenci sayısı kaçtır?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Isparta’da fen lisesi için başvuran öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerimizin puan yüzdelik dilimleri nedir?

– Isparta’da kontenjanların düşürülmesi nedeniyle kaç öğrenci açıkta kalacaktır? Açıkta kalan bu öğrenciler hangi lise ve bölümlere yönlendirilecektir? Bahsi geçen öğrenciler hangi yüzdelik dilimler içerisindedir?

– Isparta’da bulunan fen liselerinde hangi branşta kaç öğretmen açığı bulunmaktadır? Bu öğretmen açığının hızlıca kapatılması ve öğretmen atanması için ne zaman harekete geçilecektir?

– Isparta’da bulunan fen liselerinin laboratuvarlarının durumu nedir? Okullarda öğrencilerin vizyonunu ilerletecek; eğitim kalitesini artıracak malzeme ve teknolojik araç ve gereçlerin alınması için ne kadar ödenek ayrılmıştır?

- Bahsi geçen okul laboratuvarlarına en son alınan malzeme, araç ve gereçler nelerdir? Hangi tarihten bu yana herhangi bir araç ve laboratuvar malzemesi alınmamaktadır? Bunun gerekçeleri nelerdir?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.