BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN ÖNCÜLÜĞÜNDE SDÜ HASTANESİNE EK HİZMET BİNASI İNŞA EDİLECEK

Arsa tahsisi ve ek bina yapımı için Başkan Başdeğirmen ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan arasında protokol imzalandı.

ISPARTA Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 12:41:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla hayırsever iş insanları ve vatandaşların desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne ek hizmet binası kazandırılacak. Arsa tahsisi ve ek bina yapımı için Başkan Başdeğirmen ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan arasında protokol imzalandı. Ek hizmet binası sayesinde yoğun bakım talepleri daha fazla karşılanabilecek.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği daha önce Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bir eğitim binası inşa ederek, teslim etmişti. Şimdi de SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin fiziki şartlarını daha da geliştirmek amacıyla harekete geçen Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği, hastaneye ek bir hizmet binası kazandıracak. Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’ı ziyaret etti. Ziyarete rektör yardımcıları, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, hastane yönetimi ve akademisyenler ile hayırsever iş insanları da katıldı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Türkiye’nin sağlık konusunda iyi bir mesafe kat ettiğini belirterek, yoğun bakım taleplerinde artış yaşandığını, bundan dolayı yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binasının yapılmasının Isparta ve çevresi için önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Saltan, “Sayın belediye başkanımız böyle bir eksiliği hissedip üniversitemize bu anlamda destek veriyor olması çok kıymetli. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda binamızı elbirliği ile tamamlarız ve Isparta ile çevresi bu hizmetten yararlanmış olur. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’ne oradaki iş insanlarının yaptığı çok fazla destek, hayır işi var. İş insanları bu tür faaliyetler ve hibelerde bulunduklarında vergiden düşebiliyorlar, devletimiz buna müsaade ediyor. İnsanlar sanırım bunu çok bilmiyorlar. İş insanlarımız bunu değerlendirseler verdikleri vergiler doğrudan illerinde değerlendirilmiş oluyor. Şehirlerine bu yatırımları yapmış oluyorlar” dedi.
Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da öncü olarak şehre hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Isparta’nın sağlık konusunda bölgede en önde olan illerden bir tanesi olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, başarılı akademisyenler ve doktorlar sayesinde Isparta’ya birçok ilden hasta geldiğini ifade etti. Şehir dışından gelerek yoğun bakım talebinde bulunanların olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız her türlü altyapısıyla sağlık konusunda başarılı bir il. Bizler daha önceleri SDÜ Hukuk Fakültesi’ni bu sistemle yapıp teslim ettik. Vatandaş devlet işbirliğiyle üniversitemize Hukuk Fakültesi’ni bu sistemle kazandırmıştık. Bundan 3 ay önce ISUBÜ’ye verdiğimiz eğitim binamızı da aynı sistemle yaptık. Şimdi yine Süleyman Demirel Üniversitemizin Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yoğun bakımdaki talepleri daha fazla karşılayabilmesi için bir girişimde bulunduk” dedi.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin arka tarafındaki 6600 metrekare alanda içerisinde yoğun bakım, acil, ameliyathane ve diğer birimlerin olduğu bir ek hizmet binası inşa edeceklerini söyleyen Başkan Başdeğirmen, amaçlarının hayırsever vatandaşların desteğiyle binayı tamamlayarak üniversiteye teslim etmek olduğuna değindi. Başkan Başdeğirmen, “Bu konu belediyemizle ilgili değildir. Tamamen vatandaşlarımızın destekleriyle yapılacak bir ek hizmet binasıdır. Amacımız vatandaşlarımızın günümüze uygun, modern teknolojilerle donatılmış ortamlarda tedavilerini olmasıdır. Vatandaşlarımızın başarılı doktorlarımız sayesinde sağlıklarına kavuşmaları için bizler de emek vermek istiyoruz. İnşallah memleketimize hayırlı, vatandaşlarımıza faydalı olur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından arsa tahsisi ve ek bina yapımı için Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan arasında protokol imzalandı.  Başkan Başdeğirmen, yaklaşımlarından dolayı SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’a teşekkür etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.