YÜKSELİŞ VAKFINDA BAŞKAN TEKRARDAN ÖRMECİ

Senirkent Yükseliş Vakfının Genel Kurulu’nda mevcut başkan R.Ziya Örmeci üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi.

ISPARTA Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 12:15:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Aralıksız ve düzenli olarak 24 yıldır aylık olarak yayın hayatına devam eden Senirkent Yükseliş Gazetesinin de maalesef maddi imkansızlıklar yüzünden 2023 yılının Eylül ayından bu yana çıkartılamadığı ve yayın hayatına son vermek zorunda kalındığı belirtildi.

Senirkent Yükseliş Vakfının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda BAKA destekli projeye ilişkin son gelişmeler değerlendirildi ve ilk etapta deneme amaçlı 105 litre pekmez üretiminin yapıldığı kaydedildi. Senikent Yükseliş Vakfının Isparta il Merkezindeki şubesinde gerçekleştirilen Yükseliş Vakfı Genel Kuruluna eski Vakıf Başkanlarından Dr. Levent Başyiğit’in yansıra İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Fidan, Konya Ispartalılar Derneği eski Başkanı Ramazan Alan ve diğer Vakıf üyeleri katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Dr. Levent Başyiğit yaptı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Yükseliş Vakfının faaliyet raporunu Vakıf Genel Sekreteri Şaban İliksiz okudu. Faaliyet raporunda şu görüşlere yer verildi: 

“Vakfımızın 2023 yılı olağan genel kuruluna katılarak bizlere verdiğiniz desteğe gönülden teşekkür eder hepinizi en içten duygularımızla selamlarız. 

Vakıf yöneticileri olarak genel kurulumuzu yaptığımız 2021 yılının mart ayından bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz.

•        Her ay genelde bir kez ve ayrıca ihtiyaç duyulan zamanlarda bir araya gelerek yönetim kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. 

•        Aralıksız ve düzenli olarak 24 yıldır aylık olarak yayın hayatına devam eden Senirkent Yükseliş Gazetemizi maalesef özellikle maddi yetersizlikler ve dağıtımda yaşanan sorunlar nedeniyle 2023 yılının Eylül ayından bu yana çıkartamadık. İnternet gazeteciliği ile ilgili arayışlarımızı da sonuçlandıramadık. 

•        Vakfımız tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı BAKA tarafından desteklenen SOGEP projesinde sona gelindi. Proje tutarı 3196257,48 tl. olan projemize 2957817,48 tl. BAKA katkısı sağlanmıştır. Yaklaşık 14 bin metrekare proje uygulama alanında; tarımsal üretim, pekmez üretim tesisi, sera, badem dikimi ve üzüm bağı tesis edilmiştir.

•        Kısa mesaj sistemiyle; önemli, acil haber ve duyuruları 4 bin civarında hemşerimize anında ulaştırmaya devam ediyoruz. 

•        4 yıllık fakülte ve yüksek okullarda lisans eğitimi gören ihtiyaç sahibi başarılı gençlerimize eğitim yardımı vermeyi sürdürüyoruz. 

•        Zaman zaman kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve mahalli yöneticilerimizi ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulunuyoruz. 

•        Bizlere bildirilen ve davet edildiğimiz her türlü düğün, açılış ve etkinlik ile cenaze törenlerine katılım sağlayarak hemşerilerimizin mutlu ve kederli günlerinde yanında olmaya gayret ediyor onların sevinç ve üzüntülerine ortak oluyoruz. 

•        Kamu kurum ve kuruluşlarına yönetici olarak atanan hemşerilerimiz ile yeni işyeri açan müteşebbislerimizi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

•        Ülkemizin değişik illerinde Senirkent’le ilgili faaliyetlerde bulunan vakıf ve derneklerle verimli bir iş birliği içinde bulunmayı sürdürüyoruz. 

•        Vakfımızın kültür hizmetlerine devam ettik. Son olarak Muharrem Bardak tarafından “Senirkent’in Yaşayan Ustaları” isimli kitabı ile Faden Sarıdaş’ın evlatlarının hazırladığı satış gelirlerinden vakfımıza da bağışlanacak olan “Senirkent Günlükleri” kitabının basımı sağlanmıştır. 

Sayın Divan, Saygıdeğer Üyelerimiz,

Yönetimde kaldığımız sürede gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği ölçüde iyi niyet ve samimiyetle memleketimiz için bir şeyler yapmaya gayret ettik. Bu süreçte yanımızda olan, çalışmalarımıza destek veren tüm değerli hemşerilerimize gönülden teşekkür ederiz. Bu vesile ile yönetim ve denetim kuruluna seçilecek hemşerilerimize görevlerinde başarılar dileriz.” 

Yükseliş Vakfı Denetim Kurulu raporu ise Muhasip M.Ali Karcı tarafından okundu. Yönetim ve Denetim Kurulu raporları üyeler tarafından kabul edilirken, Vakfın 2024 yılı tahmini bütçesi de kabul edildi. Gündem maddelerinin tek tek oylanarak müzakere edilip görüşüldüğü kongre de vakıf üyeleri de başarılı çalışmalarından dolayı Vakıf yönetimine teşekkür ettiler. 

PEKMEZ ÜRETİMİ BAŞLADI

Kongrede özellikle  Senirkent’te dimnit bağı ve bademcilik yeniden canlandırılmasına yönelik önceki yıl BAKA tarafından kabul edilerek uygulamaya konulan ve Senirkent Yükseliş Vakfı tarafından hazırlanan “Sürdürülebilir Tarımsal Üretim ile Atıl Araziler İşlerlik Kazanıyor, Senirkent Güçleniyor” projesine ilişkin son gelişmeler değerlendirildi.  Yaklaşık 3 milyon lira değerindeki hibe destekli proje ile ilçede üzüm bağlarının yeniden canlandırılması ve badem bahçeleri oluşturulması amaçlanıyor. Bu çerçevede kurulan tesiste ilk etapta deneme amaçlı 105 litre pekmez üretiminin gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Bu arada Vakıf üyeleri maddi imkansızlıklar nedeniyle yayın hayatına son verilen Yükseliş Gazetesinin tekrar yayınına devam edebilmesi noktasında hemşehrilerden destek talep edilmesi çağrısında bulundular. 

SEÇİMLERE TEK LİSTE GİRDİ 

Senirkent Yükseliş Vakfının daha sonra yapılan ve tek listenin katıldığı seçim sonunda R.Ziya Örmeci başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: 

VAKIF YÖNETİMİNDE KİMLER BULUNUYOR? 

Ecz. Ramazan Ziya ÖRMECİ, Mehmet FİDAN, Mehmet Ali KARCI,  Şaban İLİKSİZ, Şenle KILIÇ, Erkan TÜRKER ve Ramazan ALAN.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.