ISPARTA'DA İKİ BALIKÇI ASAYİŞ BOTLARINA YAKALANDI

Eğirdir Gölü'nde Sudak Avcılığı Yapan Balıkçıya Para Cezası Kesildi

ISPARTA Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 12:35:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Eğirdir Gölü'nde avcılığı yasak olan sudak (dişli) balığını avlayan 2 balıkçıya para cezası kesildi. Ayrıca avcı ruhsatları ile tekne ruhsatına bir ay süreyle el konuldu.

Isparta İl Tarım Orman Müdürlüğü, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı tarafından dün Eğirdir Gölü'nde müşterek yapılan denetimde, Gelendost Afşar mevkiinde kullanımı yasak olan av aracı ile avcılığı yasak olan sudak (dişli) balığı avcılığı yaptığı tespit edilen 2 balıkçıya idari para cezası uygulandı.

Ayrıca avcılıkta kullanılan bin 600 metre uzunluğunda uzatma ağına, yakalanan sudak balığına ve söz konusu kişilerin avcı ruhsatları ile tekne ruhsatına bir ay süre ile 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konuldu.
Balık popülasyonlarının devamlılığı ve sürdürülebilir balıkçılık adına kaçak avcılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.