MOLOZ KİRLİLİĞİ GİDİYOR PARK GELİYOR

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde moloz kirliliğinin yaşandığı 2 bin 564 metrekare (m2) alanı yeşillendiriyor.

ANTALYA Yayın: 11 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2023 10:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kepez Belediyesi önceki yıllarda Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Sitesi arasında yer alan 37 bin m2 alanda yaşanan moloz kirliliğini yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırmıştı. 
Uzun yıllar bölgenin ortasında kara bir leke olarak duran arazi, yeşillendirme çalışmasıyla portakal bahçesine dönüştürülmüştü. 
Kepez Belediyesi, aynı bölgede moloz ve çöp kirliliğin yaşandığı başka bir araziyi de yemyeşil hale getiriyor.  
Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, modern sitelerin bulunduğu 4286 Sokak’ta yer alan ve moloz ve çöp kirliliğinin yaşandığı 2 bin 564 m2 alanda yeşillendirme çalışması başlattı. 
Zeytinli parka dönüşüyor 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak iş makineleriyle alandaki molozları ve çöpleri temizledi. Daha sonra toprak tesviyesi yapılan park alanının çevresine bordür taşı döşendi.  Daha sonra çim ekiminin yapılacağı araziye, zeytin ağacı dikilecek. Yeşil alanın aydınlatma ve sulama tesisatı da yapılacak.  Çevresine ahşap oturma mobilyaları yerleştirilecek olan yeşil alanda çocuk oyun parkı da kurulacak.  Vatandaşların sosyal etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan yeşil alan, bölgenin estetik olarak güzelleşmesine katkı sağlayacak. 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, park çalışmasını bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını ifade etti. 
Şafak’a dört dörtlük hizmet 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi’nde yol yapımından asfalta, kaldırımından yeşil alana, kapalı Pazar yerinden Kepez Evi’ne, spor salonundan semt konağına kadar ciddi bir hizmet yaptıklarını söyledi. 
Mahallenin kuzeyinde Ahmet Hamdi Akseki Caddesi ile Akdeniz Sanayi Sitesi arasında kalan bölgenin bazı kısımlarında moloz kirliliği sıkıntısı yaşandığını anımsatan Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “ Özellikle Ahmet Hamdi Akseki Caddesi’ni ulaşıma açmamız, mahallenin kuzey bölgesinde inşaat sektörüne ciddi bir hareketlilik getirdi. Bölgede site tarzı modern konutlar inşa edildi. Bu konutlar ile sana sitesi arasında kalan bölgenin bazı kısımlarında moloz kirliliği sıkıntısı vardı. Hemşehrilerimiz bu sıkıntının ortadan kaldırılmasını istemişti. Geçtiğimiz yıllarda 37 bin metrekare araziyi, moloz ve çöp kirliliğini kaldırarak yeşillendirdik. Diktiğimiz 230 adet portakal ağacıyla araziyi, portakal bahçesine dönüştürdük. Yeşillendirdiğimiz alanın batısında sitelerin önünde 2 bin 564 metrekarelik alanda moloz kirliliği vardı. Vatandaşlarımız, bu kirliliğin kaldırılmasını talep etmişti. Bu kapsamda yeşillendirme çalışması başlattık. Çimlendireceğimiz alana zeytin ağaçları da dikeceğiz. Çalışma tamamlandığında bölgeye nefes olacak yemyeşil bir bahçe daha kazandırmış olacağız.”


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.