ŞEHRİN GÖBEĞİNDE MİSYONERLİK FAALİYETİ

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “Müslüman bir ülkede, şehrin göbeğinde misyonerlik faaliyetlerinin sürdürülmesi bizleri çok derinden yaraladı” açıklamasında bulundu.

ANTALYA Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 11:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, AKP iktidarının neden olduğu yerleşik yabancı ve mülteci meselesinin toplumun temel değerlerini değiştirmeyi amaçlayan büyük sorunlara yol açtığını belirtti. Yabancı ve mülteci meselesinin, ülkemize ve milli değerlerimize verdiği zararın görünenden katbekat fazla olduğuna işaret eden Başkan Karacan, nüfus yapımızdaki plansız değişimin ülke geleceğini ciddi manada tehdit ettiğini dile getirdi. 


‘ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLADI’
Konyaaltı Kent Meydanı’nda kameralara yansıyan bir fotoğraf üzerinden yerleşik yabancılar ve mülteciler konusundaki eleştirilerini devam ettiren Karacan,  “Geçtiğimiz Pazar günü Tatar kardeşlerimizle geleneksel bir bayramımızı kutlamak üzere Konyaaltı’nda buluştuk. Tüm soydaşlarımızla bir araya geldiğimiz bu özel gün sonrası gözlerimize takılan bir kare bizleri derin bir üzüntü içine iterek ciddi manada düşünmemize, geleceğimizden endişe etmemize neden oldu. Müslüman bir ülkede, şehrin göbeğinde misyonerlik faaliyetlerinin sürdürülmesi bizleri çok derinden yaraladı. Öyle ki Kurtuluş Savaşı olsun, terörle mücadele şehit düşen kahramanlarımız olsun binlerce kardeşimizin kemikleri sızladı. ‘Bayrak inmesin, ezan dinmesin’ diyerek cennet vatan toprağını kanlarıyla sulayan bir ecdat bu tabloyu kesinlikle hak etmemektedir” diye konuştu.  


‘BU GÖRÜNTÜLERİN SEBEBİ AKP İKTİDARIDIR’
Şehrin göbeğinde misyonerlik faaliyetlerinin sürdürülmesinin ileride yaşanması muhtemel ciddi tehlikelerin en somut örneği olduğunu aktaran Karacan, “Mülteci derken, yerleşik yabancı derken gelinen nokta son derece tehlikeli. Kiraların yüksekliği, yabancı plakalı araçlar, tarlada çalışan Suriyeliler vs. derken asıl büyük sorunlardan birisi göz ardı ediliyor. Maalesef konut alıp ülkemize ve Antalya’ya yerleşen yabancılarla yasal olmamasına rağmen kentimize akın eden mülteciler nedeniyle nüfus yapımız değişiyor. Yerleşik yabancılar artık insanlarımızı Hristiyan olmaya davet ediyorlar. Ekonomiyi batırıp yabancıya konut satışından medet uman, Avrupa Birliği’nin mülteciler için vereceği üç kuruşluk fonlara tamah eden iktidar partisinin şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya hakkı yok. Bu görüntülerin müsebbibi AKP iktidarıdır. Hükümetin bir an önce bu konuyu düzeltmesi, milletimizin dini ve kültürel yapısını bozacak faaliyetlere izin vermemesi gerekmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.