BENİ DİNLER MİSİNİZ? PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Belediye Başkanımız yaptığı hizmetlerle gençlerimizin boş vakit geçirmelerini önlüyor

ISPARTA Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 10:54:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Isparta Şubesi’ni ziyaret ederek, ‘Kalpten Kalbe Bağımlılıkla Mücadele’ sloganıyla düzenlenecek olan ‘Beni Dinler Misiniz?’ projesinin işbirliği protokolünü imzaladı. Başkan Başdeğirmen’in destekleriyle 2019 yılında uygulanmaya başlayan projenin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Yeşilay Isparta Şubesi Başkanı Fatih Meydan, “Başkanımız yaptığı projelerle gençlerimizin sokaklarda, kafelerde boş vakit geçirmelerini önlüyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yeşilay Isparta Şubesi tarafından Isparta Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Kalpten Kalbe Bağımlılıkla Mücadele’ sloganı ile 3’üncü kez ‘Beni Dinler Misiniz? projesi düzenlenecek. İl genelinde 4. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan proje 156 okul ve 5 bine yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında öğrenciler ebeveynlerine bağımlılıklarla ilgili mektup yazacaklar ve bu mektupları ailelerine iletecekler. 
Yeşilay Isparta Şubesi Başkanı Fatih Meydan, işbirliği protokolünün sigarayı bırakma gününde imzalanmasının anlamlı olduğunu söyledi. Genç Yeşilay grubunun Siber Isparta Gençlik Merkezi’nde yazılım ve robotik kodlama dersleri aldığını ifade eden Meydan, “Bu sayede arkadaşlarımız kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Siber Isparta’daki derslerimizle yeni Selçuk Bayraktar’lar Isparta’mızdan çıkacaktır. Bu noktada fırsatlar veriyorsunuz. Sizi Yeşilay Spor Kulübü olarak da ziyaret etmiştik. Orada sporcularımıza destek verdiniz, sporcularımızı bağımlılıklardan uzak tutabilmek adına şehre kazandırdığınız spor komplekslerimizden hizmet alıyoruz. Yapmış olduğunuz kütüphaneler vesilesiyle gençlerimizin sokaklarda, kafelerde boş vakit geçirmelerini önlüyorsunuz. Bu yaptığınız hizmetlerle Yeşilay’ın amaçları doğrultusunda bağımlılıklardan uzak durulması hususunda yardımcı oluyorsunuz. Bu noktada sizlere çok teşekkür ederim” dedi.
2019 yılından bu yana ‘Beni Dinler Misiniz?’ projesini Başkan Başdeğirmen’in desteğiyle gerçekleştirdiklerine değinen Fatih Meydan, “2019 yılında belediye başkanı olmadan önce projemize destek oldunuz. O dönemde il merkezinde 3 bin öğrenciyle bu projeyi yapmıştık. Belediye başkanı olduktan sonra da 5 bin 200 öğrenciyle gerçekleştirdik. 2024 yılında yine sizlerin desteğiyle bu projemizi 12 ilçe ve il merkezimizde gerçekleştirmek istiyoruz. İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerimizle bu projeyi yapıyoruz. Çocuklarımızın ailelerindeki tütün ve teknoloji bağımlılığıyla alakalı yaşadıkları problemlerde bu farkındalığın artırılabilmesi, bağımlılıklardan kurtulabilmesi, aile içi iletişimin kuvvetlenmesi adına bir kıvılcım yakmak istedik. Sizlerin desteğiyle gerçekleştirilen bu proje 81 ilde Yeşilay tarafından takdirle karşılandıktan sonra tüm Türkiye’de uygulanmaya başlandı. Türkiye’de yüz binlerce aileye ulaşmış oluyoruz. Yeşilay Isparta Şubesi, spor kulübü ve danışmanlık merkezi olarak size teşekkür ediyoruz. 2019 yılında belediye meclis üyelerimizin ve sizlerin desteğiyle Mehmet Akif Gençlik Merkezini tahsis etmenizle birlikte Yeşilay Danışma Merkezimiz orada hizmete girdi. Burada bağımlı bireylerin ücretsiz tedavisi noktasında Yeşilay Danışmanlık Merkezimizde hocalarımız, psikologlarımızla birlikte halkımıza ücretsiz psiko-sosyal destek veriyoruz. Binlerce bağımlılıktan muzdarip olan ailelerimizin hizmet almaları sizlerin vesilesiyle gerçekleşmiş oldu. Rutin belediyecilik anlayışınızın dışında sosyal belediyecilik anlayışınız bizler için çok önemli. Projelerimize destek vermenizle binlerce aileye sizlerin sayesinde ulaşmış oluyoruz” görüşlerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini, bu anlamda Yeşilay’ın ekibiyle güzel hizmetler verdiğini, göreve geldikleri günden bu yana da Yeşilay’la birlikte işbirliği halinde hareket ettiklerini söyledi. Göreve geldikten sonra Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin yerini tahsis ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, bağımlılık konusunda uyarılarda bulundu. Teknoloji bağımlılığının da günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Eğer bir genç bağımlılığa yöneldiyse boşluk bulmuştur. Onu takip edebilir ve anlatabilirsek konuyu çözmek mümkün. Tütün bağımlılığı veya diğer bağımlılıkları bırakabilmek için öncelikle ailelere konunun önemini anlatabilmemiz lazım. Yeşilay bu konuda bilgilendirmeler yapıyor. Biz de Yeşilay’ın yanındayız” dedi.
‘Beni Dinler Misiniz’ projesinin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Çocuklarımızın yazdığı mektuplardan sonra ailelerin verdiği tepkilerin video çekimlerini izlemiştim. Orada çok duygulandık. Çocuklarımız çok bilinçli ve geleceğe iyi bakarak yetişiyor. Bugünün çocukları her şeyi iyi bilerek bazı şeyleri görüyor. Bilemeyenler de çok kötüye gidiyor. Daha çok çalışmamız lazım. Daha çok konularda birbirimize destek olmamız, birbirimize olumsuzlukları anlatabilmemiz lazım. Çocuğu madde bağımlısı olan bir baba çocuğunun problemini kimseyle paylaşamıyor. Onu tedavi edebilecek birimler var ama gidip de benim çocuğum madde bağımlısı diyemiyor. Böyle durumda sizin gibi bu işte gönüllü arkadaşlarımızın yanına gelip dertlerini anlatabilmesi lazım ki çare bulunsun” görüşlerinde bulundu.
Isparta Belediyesi olarak çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor alanlarını artırdıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Göreve geldikten sonra gece aydınlatmalı 22 semt sahası kazandırdık. IBKM’de bir kütüphane açtık. Isparta’ya 3 tane daha kütüphane açacağız. Bir tanesi Vatan Mahallesi’ndeki gençlik merkezinde olacak, bir tanesini Davraz Mahallesi’ne hazırladık, diğerini de Akkent Mahallesi’nde açıyoruz. Şuandaki otogarı kaldıracağız ve onu yeni otogara taşıyacağız. Oraya 1500 öğrencimizin aynı anda ders çalışabileceği, bir bölümü de 7 gün 24 saat kullanılabilecek, modern yapıda bir kütüphane yapacağız. Amacımız gençlerimizi daha çok dersle, güzel etkinliklerle buluşturabilmek. Yapmış olduğumuz protokolle çocuklarımızın aileleriyle etkileşimlerini arttıracağız. İl Milli Eğitim, belediyemiz ve Yeşilay olarak bir olumsuzluğu bile önleyebilirsek bu bizim için önemli. Bu amaçla sizlerle beraberiz, bundan sonraki her türlü çalışmalarınızda yanınızdayız” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Özgür Uygur da işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyerek, paydaşlara teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Isparta Şubesi Başkanı Fatih Meydan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Özgür Uygur tarafından ‘Beni Dinler Misiniz?’ projesinin işbirliği protokolü imzalandı. 
Öte yandan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Yeşilay ziyaretinde Isparta Fen Lisesi öğrencileri de Isparta Ulusal Forumuna vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.