ISPARTA SİZİNLE GÜZEL

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde inşa edilen ve 2022 yılının Şubat ayındaki kar yağışında çöken Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerini yeniden inşa ederek, açılışını gerçekleştirdi.

ISPARTA Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 16:43:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

Pazarcı esnafı ve vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi seliyle karşılanan Başkan Başdeğirmen, pazaryerinin hayırlı olmasını diledi. Esnaf ve vatandaşlarda “Bizlere güzel bir pazaryeri kazandırdınız. Elinize emeğinize sağlık. Yine seni seçeceğiz. İnşallah yine devam edeceğiz. Dualarımız ve desteklerimiz sizinle. Sayın Başkanım sizler en güzelini hak ediyorsunuz, Isparta sizinle güzel. Sizleri çok seviyoruz” dediler.

Davraz Mahallesi’nde önceki dönemde inşa edilen kapalı pazaryeri 2022 yılının Şubat ayındaki yoğun kar yağışında çökmüştü. Isparta Belediyesi tarafından alanın tekrar üzerinin kapatılması için çalışma başlatıldı. Titizlikle sökülen yapının malzemeleri Davraz’ın yanı sıra Mehmet Tönge ve Binbirevler Mahallelerine yapılan kapalı pazaryerleri için de kullanılırken, uzay çatı sistemleri de yeni otogarın çatısından sökülen malzemelerden karşılandı. Davraz Mahallesi pazaryerinin üzerinin kapatılması için başlatılan çalışmada yapının sağlam olması amacıyla fore kazık çalışmaları ve demir kolon sistemleri gerçekleştirildi. Çatısı güneş enerjisi santraline uygun olarak inşa edilen Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri hizmete açıldı.
Açılışa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Talha Güler, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. 
Açılışta konuşan Davraz Mahallesi Muhtarı Coşkun Kunt, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerinin yoğun kar yağışında çöktüğünü hatırlatarak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in alanın üzerini yeniden kapalı hale getirdiğini söyledi. Kunt, yapılan çalışmadan dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri inşaatı için çok emek verdiklerini belirterek, bu emeklerini çok güzel bir şekilde sonuçlandırdıklarına değindi. Kapalı pazar alanından tüm vatandaşların istifade edeceğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, Isparta’nın halk pazarı konusunda zengin bir şehir olduğunu, haftada 24 mahallede pazar kurulduğunu söyledi. Buradaki amacın vatandaşların ihtiyaçlarını en kolay şekilde temin edebilmesi olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Vatandaşlarımızın evlerinden çıktıktan sonra çok uzun mesafe gitmeden alışverişlerini yapabilmeleri bizim için önemli. Bu durum pazarcı esnafımız için kolay değil. Her gün ve gün içerisinde belki de 2 kez pazar kuruyorlar. Pazar alanlarının üzerini kapattığımız zaman esnafımızın çadır kurma zorunluluğunu ortadan kaldırmış oluyoruz. Eğer kapalı pazaryerlerimiz olmazsa esnafımız araçlarında sürekli şemsiye taşımak zorunda kalıyor. Yağmur, kar yağdığında güneşli havada pazarcı esnafımızın ürününü ve kendisini koruyabilmesi çok önemli. Vatandaşlarımız da kapalı pazaryerlerinde yağmur, kar ve güneşi almadan alışverişlerini yapabiliyorlar. Burası sadece pazaryeri olarak işlev görmeyecek bazı zamanlar otopark bazı zamanlar kına, mevlit, asker uğurlama gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek. Burayı sadece bir pazar alanı değil mahallemizin bir sosyal alanı olarak görmemiz gerekiyor. Binbirevler Mahallesi Kapalı Pazaryerimizin açılışını da önümüzdeki salı günü gerçekleştireceğiz. Tüm esnafımızı ve vatandaşlarımızı açılışımıza davet ediyorum. Kar yağışında burası çökerken, Halıkent ve Yedişehitler Pazaryerlerimiz hasar gördü. Oralarda da güçlendirmeler yaptık. Kısa süre içerisinde 6 pazaryerimizi yeniden yaparak ve güçlendirerek halkımızın hizmetine sunmuş olduk” dedi.
Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerinin bir perşembe günü kar yağışında çöktüğünü, çökme anında pazarın kurulu olmamasının teselli sebebi olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “O gün burada pazar kurulu olsaydı bugün belki farklı bir durum ortaya çıkabilirdi. O gün birçok araç çatının altında kalarak hasar gördü. Hızlı bir şekilde bu alanın kaldırılması, projelendirilmesi ve diğer çalışmalarına başladık. Buradaki yapının sökülmesi sadece 2.5-3 ay sürdü. Biz daha kısa sürede demirleri keserek buradan alabilirdik ama biz malzemenin geri kalan kısmını tek tek sökerek topladık. O gün hurda değeri 5 lira olan demirin maliyeti 25 liraydı. Sökülen malzemelerden Mehmet Tönge Mahallesi’ne kapalı pazaryeri yaptık. Kalan malzemeleri de Binbirevler Mahallesi’nde 4 bin metrekare pazar alanının üzerini kapatmak için kullandık. Tüm söktüğümüz malzemeleri en iyi şekilde değerlendirdik. Mehmet Tönge’ye çok güzel bir pazaryeri yaptık. Malzeme sökümü, projelendirmesinin ardından buranın zemininin gevşek zemin olduğunu gördük. Fore kazıklar ve demir kolonlarla aylarca çalıştık. Çalışmaların ardından sizlerle bugünü Rabbim bizlere yaşattı. Müteahhit firmamıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
5 yıllık görev süresi içerisinde Türkiye’nin büyük afetlerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, pandemi sürecinin herkes için kötü geçtiğini söyledi. Pandeminin arkasından yangınlar ve depremlerin yaşandığına değinen Başkan Başdeğirmen, küresel savaşların da ülkeleri etkilediğini ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen Rabbim bizim yanımızda oldu. Güçlü bir devletimiz güçlü bir cumhurbaşkanımız, her şeyiyle birleşebilen güçlü bir milletimiz var. Bu güç, birlik ve beraberlikle ülkemiz her türlü sorunu atlatabilen bir ülke oldu, bu güzel yatırımlarımızı yapmak için devletimiz büyük destekler verdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve teşkilatımıza bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri çökmeseydi, bu alana harcanan maliyetle 5 kapalı pazaryeri inşa edilebileceğini söylerken, “Ama 5 kapalı pazaryerine harcayacağımız maliyeti buraya harcamak durumunda kaldık. 1.350 TOKİ yerimizi TOKİ Başkanlığına teslim ettik, inşaat başlayacaktı deprem olunca Isparta’mıza yapılacak konutlar için deprem bölgelerine öncelik verildi. O bölgede vatandaşlarımız karda, kışta açıktayken, evsizken gelin buraya konutları yapın diyemezdik. 1.002 konutu yaptık. Deprem felaketini yaşamasaydık geçen yıl 15 Şubat’ta 1350 konutun ihalesi yapılacaktı. 5 bin konut sözü verildi, 1002’si yapıldı deniliyor. 6 Şubat depremi olduktan sonra buraya konut yapalım dememiz doğru bir şey mi? Tabii ki değil. 55 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz yeri bırakın da buraya konutları yapın diyemezdik. Birçok yatırımımızı biraz ertelemek zorunda kaldık. Her ne olursa olsun ertelesek de Isparta’nın 25 yıldır aldığı hizmeti 2,5 yıl gibi bir süre içerisinde şehrimize kazandırdığımız inancındayım. Rabbim bizlere yardımcı oldu ve bu güzellikleri şehrimize kazandırdık. Önümüzdeki zaman içerisinde yeni tesislerimizin açılışlarını yapacağız. Sosyal tesislerimiz, kütüphanelerimiz, pazaryerlerimiz gibi tesisleri şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. Rabbim çok güzel hizmetleri kazandırmayı bizlere nasip etsin. Vatandaşlarımızın çok daha güzel ve modern hizmetlere ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Bunların hepsini yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin” görüşlerinde bulundu. 
31 Mart’ta mahalli idareler seçimleri gerçekleştirileceğini hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bize güvendiğini belirterek, bizi önümüzdeki dönem için yeniden belediye başkan adayı olarak gösterdi. Cumhurbaşkanımızın bu güvenine layık olmak için elimden gelenin daha fazlasını yapmam gerektiği inancındayım. Sizler de bize inanıyor, güveniyorsanız, daha iyilerini yapabileceğimize inanıyorsanız bizlere AK Partimizin bir belediye başkanı olarak, AK Partimizin Türkiye’deki belediyecilik hizmetlerine bakarak, hem de teşkilatımızın birlik beraberlik içerisinde görev aldığımızı, seçimlerde başarı olacağımız inancıyla sizlerden destek isteyerek göreve talip olduk. İnşallah Rabbim yolumuzu açık eylesin. Açılımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerinin açılışı duanın ardından kurdele kesimiyle yapıldı. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindekiler açılışın akabinde pazarcı esnafını ziyaret etti. Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Başdeğirmen, esnafları tek tek ziyaret ederek, bol kazanç dileklerini iletti, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar ve esnaf pazar alanının çok güzel olduğunu belirterek, “Başkanım çok güzel bir alan olmuş. Teşekkür ederiz. Allah hizmetlerinizin devamını nasip etsin. Bizlere güzel bir pazaryeri kazandırdınız. Elinize emeğinize sağlık. Yine seni seçeceğiz. İnşallah yine devam edeceğiz. Dualarımız ve desteklerimiz sizinle. Sayın Başkanım sizler en güzelini hak ediyorsunuz, Isparta sizinle güzel. Sizleri çok seviyoruz. Esnaf olarak Pazar alanını çok beğendik. Şu tatlı dilinize, yaptığınız hizmeti Rabbim devletimize milletimize hayırlasın inşallah” görüşlerinde buluştu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.