YENİ BAŞKAN AVUKAT İREM KARABOĞA

Karaboğa Konuşmasında; “Cesaret biziz, emek biziz, mücadele biziz cumhuriyetimizin tüm faziletli kadınlarını daha güçlü Cumhuriyet Halk Partisi için aramıza katılmaya davet ediyoruz. ”dedi.

ISPARTA Yayın: 05 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2024 11:19:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İl parti binasında yapılan basın açıklamasın da İl Başkanı Vedat Şenol Şunları söyledi; “Pembe Görgeç ve yönetimi uzun süredir görev yaptı, pandemi döneminden bu güne kadar tabi ki il, ilçe kongreleri olduktan sonra kadın kollarında da bir nöbet değişimi ihtiyacı duyduk. Yukarıya talebimiz bu şekilde oldu, arkadaşlarımızda geçen gün gereğini yaptılar. Yeni il kadın kolları yeniden yapılanacak, bu süreçte arkadaşlarımızla görüşerek, kadın kollarında genç bir arkadaşımıza görev vermeyi düşündük. İrem Karaboğa ve onunla birlikte oluşan yedi kişilik yönetim. Önümüzdeki süreçte merkez ilçe kadın kolları başkanımız Fatma Keskin’le birlikte ve diğer ilçelerdeki kadın kollarımızla beraber yerel seçim sürecini birlikte götüreceğiz. İrem başkanıma başarılar diliyorum.” Diye konuştu

Konuşmanın ardından sözü Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanına bıraktı. İl Kadın Kolları Başkanı ,Avukat İrem Karaboğa; “Biliyoruz ki; kadın toplumun en etkili yönlendirici birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi kalkınmış bir toplum inşa etmenin tek yoludur. Kadının müdahil olmadığı, hiçbir sosyokültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Elinin emeğin, i gözünün nuru ile birleştir küçücük yüreğine koskoca sevgi sığdıran kahraman kadınlar, ne yazık ki günümüzde kıskançlık adı altında hunharca katledilmekte. Her gün artan kadın cinayetlerine bir yenisi eklenmektedir, mevcut hükümet buna sessiz kalmakta yardım çığlıklarımıza kulak tıkmaktadır. Bunun en akıl almaz örneğini İstanbul sözleşmesi üzerinden kadınlara yönelik başlatılan sistematik saldırılarda görmekteyiz. 2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul sözleşmesi uygulanıyor olsa, hayatını kaybeden pek çok kardeşimiz bu gün aramızda olacaktı. Ne yazık ki kadınlarımızın tek sorunu şiddet ve kadın cinayetleri de değildir, günümüzde yaşanan yoğun enflasyon hayat pahalılığı, anneleri evlatlarına harçlıksız ve beslenme çantaları boş şekilde okula göndermeye zorlamaktadır. Evlatlarımız beslenememekte peynir, et ve hatta meyve tadına hasret büyümektedirler. Mevcut hükümet okullarda ücretsiz yemek dağıtım taleplerine sessiz kalmakta bu durum en çok anneleri, dolayısıyla kadınlarımızı etkilemektedir. Kadınlarımız yalnızca kadın oldukları için iş bulamamakta buldukları işlerde ayrımcılığa ve mobinge maruz kalmakta sosyal hayatta varoluş mücadelesi vermektedirler. Bu gün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde sesi duyulmayan kadınlarımızın sesi olacağımızı bildiriyoruz. Cesaret biziz, emek biziz, mücadele biziz cumhuriyetimizin tüm faziletli kadınlarını daha güçlü Cumhuriyet Halk Partisi için aramıza katılmaya davet ediyoruz.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.