ŞADİYE BAŞDEĞİRMEN ADINA OKULA KÜTÜPHANE KAZANDIRILDI

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen adına Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'na kütüphane kazandırıldı.

ISPARTA Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 10:22:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta’da birçok hayır işinin içinde olan gerek aile olarak gerek kurdukları dernekler vasıtasıyla şehre eğitim adına çeşitli okullar yapılmasına katkı sunan Başdeğirmen çifti son olarak da Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'na kütüphane kazandırdı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen adına yaptırılan okul kütüphanesi duygu dolu anlarla hizmete sunuldu. Kütüphanenin açılışına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ve oğlu Celal Başdeğirmen katıldı. Okul Müdürü Ali Osman Avcu, okul idaresi ve öğrenciler tarafından karşılanan Başdeğirmen ailesi adına Şadiye Başdeğirmen’e çiçek takdiminde bulunuldu. Şadiye Başdeğirmen, bugünün kendisi için çok faklı bir gün olduğuna değinirken, çocuklar ise Şadiye Başdeğirmen’in doğum gününü kutlarken duygu dolu anlar yaşandı. Şadiye Başdeğirmen, “Bugün benim annemi kaybettiğim gün. Kızım şu anda rahatsız, kızım için sizlerden dua istiyorum. Siz temiz kalplersiniz, saf sevgisiniz. Rabbim dualarımızı kabul etsin” dedi.

Başdeğirmen ailesi Şadiye Başdeğirmen adına yaptırılan kütüphanenin açılışını okul idaresi ve öğrenciler ile birlikte açtı, kütüphaneyi ve okulun diğer atölye ve hizmet alanlarını gezdi. Okul Müdürü Ali Osman Avcu, “Başkanım çok teşekkür ederiz, böyle bir kütüphaneyi kazandırdınız. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz çok mutlu, herkes burada eğitim görüyor” dedi.

Kütüphanenin hayırlı olması dileklerini ileten Şadiye Başdeğirmen de “Çok teşekkür ediyorum, eşim beni çok onure etti, çok mutlu oldum. Sizlerde vesile olmuşsunuz. Eğitim yıllardır çok emek verdiğimiz bir konu. Ülkemizdeki birçok konunun eğitimle giderileceğini düşünüyoruz. Öğretim yapıyoruz da eğitim ve öğretim bir arada olursa çok güzel oluyor. Ona vesile olabilmek, çocukların eğitiminde öğretiminde katkıda bulunabilmek çok güzel bir hediye. Allah razı olsun, ince düşünülmüş bir şey. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin, inşallah evladımıza da tüm şifa bekleyenlerle birlikte şifa versin. Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Okul Müdürü Avcu’nun kendilerine gelerek kütüphanenin belediye tarafından yapılması talebinde bulunduğunu dile getirdiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Müdürümüz ‘Okulumuz yeni yapıldı, bu tür şeyleri sponsorlarla yapıyoruz belediye olarak buraya bir kütüphane yapar mısınız?’ diye bizden talepte bulundular. Bende o anda ‘belediye olarak değil de şahsım olarak eşim adına yaptırmak istiyorum uygun olur mu?’ dedim. Kendileri de tabi dedi. Bugün eşimin annesinin vefat ettiği ancak Şadiye hanımın da doğduğu gün. Onun anısına Şadiye Hanıma hediye olsun istedim. Böyle bir şey düşündük, güzel olmuş. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Siz vesile oldunuz, Şadiye Hanıma da güzel bir doğum günü hediyesi yapmış olduk. Kız kardeşim Ayşegül hanımda sağ olsun, hocalarımızla irtibat kurarak bu işin yapılmasında emek verdiler. Hepinizden Allah razı olsun, bizlerde çok duygulandık, mutlu olduk. Şadiye hanım adına burada bir kütüphane olması bizleri de memnun etti” görüşlerinde bulundu.

Başdeğirmen ailesi ardından öğrenciler tarafından hazırlanan programa geçti. Burada öğrenciler tarafından ilahiler ve Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, hatim duası yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.