ANTALYA YOLUNDAKİ SÜRÜCÜ KURSLARI TEK BİR ALANDA KÜMELEŞTİRİLECEK

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehir merkezinde hizmet veren 13 sürücü kursunun temsilcileriyle bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 10:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Ana gündem maddesi, sürücü kurslarının Antalya yolu üzerinde yol kenarında bulunan ofislerinin kaldırılması ile birlikte bölgeye yakın yeni bir alanda kümeleştirilerek tek bir noktadan hizmet verilmesi oldu. 

Başkan Başdeğirmen’in öncülüğünde yapılan toplantıda sürücü kursu temsilcileri kendilerine iletilen teklife olumlu yaklaşırken, büyük bir alanda tüm sürücü kursu ofislerinin kümeleştirilmesinin kendileri için de büyük bir avantaj olacağını aktardılar. Isparta Belediyesi Meclisi Salonunda yapılan toplantıda konuya ilişkin sürücü kursu temsilcilerine bilgiler aktaran ve belediye olarak önerilerini sunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Çalıştığınız alanlarla, yazıhanelerinizle ilgili olarak vatandaşlarımızdan şikayetler alıyoruz. 

Bulunduğunuz alanlar kamuya ve özel şahıslara ait alanlar. Herkes uygun gördüğü alana birer kulübe koyarak bu işleri yapmaya çalışıyor. Isparta’mıza yakışan, yakışmayan yerler var. Yol üzerinde düzensiz konduğu için uygun değil. Çalışma ve imtihan günlerinizde bölge çok kalabalık oluyor, gelen kursiyerlerin rahatça sırasını bekleyeceği alanlar müsait değil. Geçen sene bu konuyla ilgili sizlerle bir görüşmemiz olmuştu. Başka bir alanda çalışabilmeniz için yer göstermiştik, daha sonra motosikletle ilgili sınavlar için okul bahçesini kullanıyorsunuz. 

Yeni bir alanda sizlerin hem motosikletle ilgili eğitim ve sınavların yapılabilmesi için bir yeriniz olsun ayrıca 13 adet sürücü kursumuz için yazıhane yapılabilsin ve yeni alanda rahatça işinizi ticaretinizi devam ettirin şeklinde bir düşüncemiz var” dedi. Sürücü kursları için oluşturulacak yeni alan ve projeye ilişkin bilgilerde veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgeye yakın bir alanda sunacakları proje kapsamında orada işlerin yürütülebileceğini kaydetti. Proje kapsamında alana herkesin ofislerini kurabileceğini ve istenmesi halinde de orta alanın motosiklet pisti olarak kullanılabileceğini aktaran Başkan Başdeğirmen, “Sizleri kümeleştirmek ve aynı alanda çalışmanızı sağlamak istiyoruz. Sizlerle bu konuyu istişare etmek istedik, şayet yarıdan fazla bu konuya tamam denirse uygulamaya geçeriz. 

Ancak bu olmaz derseniz yazıhane yerlerinizi kaldırarak iskanı olmuş, size ruhsat verebileceğimiz yerler bulmak zorunda kalacaksınız. Birinci amacımız oradaki yazıhaneleri bir düzene sokmak. Teklifimize olur derseniz birkaç model çalışmamız var, sizlerden gelecek talebe göre bu projeyi sizlerin uygulamasını isteyeceğiz. Sizlere göstereceğimiz yerlerde iş yapabilmeniz ve kiralama yapabilmeniz için ya dernek ya da kooperatif olmanız gerekiyor” şeklinde konuştu. Ortak fikirle yürümek ve istişare ile karar alınmasını istediklerini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kendi aranızda geciktirmeden bir toplantı yapın ortak bir karara ulaşın, planlama kolay. Doğruyu bulup oradaki çarpıklığı düzene sokmak zorundayız” ifadelerinde bulundu. Özel Sürücü Kursları Dernek Başkan Mehmet Emin Çelik de ofis olarak yeşil alanları kullandıklarını, amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu aktarırken, “Evet hoş bir görüntü değil, bizlerde buranın revize edilmesini, güzel bir tesis olmasını tabi ki istiyoruz.

Bizim için de güzel olur, birliktelik olur, insanlar tek bir noktadan kalkış yapar, güzel bir tesis ve alan olarak kullanılırsa bizde böyle bir şeyin tarafıyız. Bu çalışma yapıldıktan sonra, ofislerimizin kaldırılabilir şekilde yapılması bizim isteğimiz, çünkü bizler il trafik komisyonu kararıyla bu alanı kullanıyoruz. 5 sene sonra il trafik komisyonu biz bu sınav alanını buradan aldık, Çünür’e, Akkent bölgesine taşıdık diyebilir, o zaman buradaki tesislerimizi taşınabilir şekilde yaparsak en azından taşındığımız yere götürebiliriz. Bu konuyu bizler kendi aramızda değerlendirelim. Bizim 13 sürücü kursumuzda 4’er otomobil, birkaç sürücü kursumuzun yine 5-6 kamyon ve tırı var. Aynı anda biz 60’a yakın araçla o alanda bulunmamız gerekiyor. Alanın nasıl yapılacağı ve kullanılacağı ile alakalı beraberce fikir jimnastiği yaparak uygulamaya geçmek daha sağlıklı olur” diye konuştu. Sürücü kursu temsilcisi Mehmet Metin de “Asıl amacımız sınavların güzergahındaki yoğunluğun azalması. 

Yoğunluktan dolayı geçmişte bir hocamız karşıdan karşıya geçerken kaza geçirdi, hayatını kaybetti. Bizim için en önemli şey kursiyerlerimizin güvenliği. Güvenliği artırıp, araç yoğunluğunu azaltabilirsek amacımız bu” görüşlerinde bulundu. Başkan Başdeğirmen de sürücü kurslarının ortaklaşa bir model bulması gerektiğini ve kararın kendilerine bildirilmesini, istedikleri mimarinin onaylanmasıyla projenin uygulamasının sürücü kurslarına ait olacağını aktardı. Önümüzdeki günlerde sürücü kursları ile tekrar görüşülerek nihai bir karara varılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.