HAYIRSEVERLERİN EĞİTİM DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR

Isparta’da son yıllarda hayırsever vatandaşların eğitime verdikleri destek artarak devam ediyor.

ISPARTA Yayın: 30 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 30.09.2023 12:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ispartalıların yakından tanıdığı Dr. Neşet Derbent ile damadı Bilge Kerem Özkan geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Aslı Derbent Özkan’ın adını yapılacak okulda yaşatacaklar.

Yapılan testlerde depreme dayanıksız olduğu için güçlendirme kararı alınan Isparta Anadolu Lisesi, Derbent ve Özkan Ailelerinin talebi ile yıkılıp 24 derslikli olarak Devlet vatandaş işbirliği ile yeniden yapılacak.

Yapılacak eğitim kurumu için Isparta Valiliği’nde protokol imzalandı. İmza törenine Vali Aydın Baruş, hayırsever Dr. Neşet Derbent, Bilge Kerem Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur katıldı.

1980’li yıllarda yapılan Isparta Anadolu Lisesi’nin yapılan depremsellik testlerini geçemediğini söyleyen Vali Aydın Baruş, okul için güçlendirme kararı aldıklarını ancak Derbent ve Özkan ailelerinin talebiyle okulun yıkılıp yeniden yapılacağını belirterek eğitime yapılan yatırımın kutsal olduğunu belirtti. Vali Özkan “Daha önce Isparta Anadolu Lisesi’nde eğitim gören ve bu yıl içinde kaybettiğimiz Aslı Derbent Özkan için geçtiğimiz aylarda okul içinde babası Neşet bey ve eşi Kerem beyin katkılarıyla bir bilişim atölyesi açmıştık. Böylesi üzüntü verici bir olay çocuklarımız için bir hayır vesilesi ortaya çıktı. Aslı hanımın ailesi bizimle irtibata geçerek aslı hanım adına bu okulu yeniden yaptırmak istediklerini belirttiler ve yeni yapılacak okulun yüzde 50’sini üstleneceklerini söylediler. Böylesi köklü bir okulu yeniden eğitim hayatına kazandırmış olacağız. Hayırseverlerimizin Isparta’da eğitime verdikleri katkı bizlere gurur veriyor. Tüm hayırseverimizi eğitim yatırımlarına katkı vermeye davet ediyoruz. Çünkü eğitim için yapılan her şey kutsaldır. Bu protokolün Aslı hanımın babası Neşet Derbent, Eşi Bilge Kerem Özkan ve tüm ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Aslı Hanımın adı daha uzun yıllar böylesi güzel bir okulumuzda yaşayacak” dedi.

Merhum Aslı Derbent Özkan’nın Eşi Bilge Kerem Özkan ve babası Dr. Neşet Derbent böylesi bir eğitim yatırımın içinde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek “İnşallah bu eğitim kurumunda memleketimiz için hayırlı bireyler yetişir” dediler.

Ardından Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve hayırsever Bilge Kerem Özkan ile Dr. Neşet Derbent okul yapımı için protokolü imzaladılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.