ADRENALİNİ DORUKLARDA YAŞAYABİLECEĞİNİZ BİR DENEYİM: ZİPLİNE

Başkan Başdeğirmen: Bu heyecanı herkes yaşamalı

ISPARTA Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 10:09:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Isparta Belediyesi, adrenalin tutkunları için şehre 950 metre uzunluğuna sahip çift hat zipline tesisi kazandırdı. Açılışta ilk zipline deneyimini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte yaşadı. Başkan Başdeğirmen, “Çok güzel ve heyecanlı bir aktivite. İnerken şehre baktığımızda manzara harika görünüyor. Hepimiz burada bu heyecanı yaşayalım” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirde farklı aktiviteler arayanlar için Kirazlıdere’nin üst tarafındaki Kirazlıtepe’ye zipline tesisi kurdu. Şehrin manzarasını ayaklar altına seren, adrenalini doruklara ulaştıran Kirazlıtepe Zipline Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Açılışta konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, Isparta’ya değer katacak bir projenin daha açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şehre önce Kirazlıdere’yi ardından da cam seyir terasını kazandırdığını belirten Güleç, “Şimdi de zipline açılışını gerçekleştiriyoruz. Burası Isparta için bir değer haline geldi. Şehir dışından gelen misafirlerimizi artık nereye götüreceğiz diye düşünmüyoruz. Birçok yer var burası da onlardan biri. Şimdi kazandırılan zipline şehre değer katacak bir proje. Kalıcı olacak, belediye başkanımızın AK Parti belediyeciliğini, sosyal belediyeciliği Isparta’da hissettirdiği bir proje oldu. Teşkilatımızla birlikte buradayız. Başkanımızın açılışlarında, ziyaretlerinde yanındayız. İnşallah 31 Mart’a kadar açılışlar devam edecek. 31 Mart’tan sonra da önümüzdeki 5 yıllık dönemde yeni hizmetleri ekleyerek yeni açılışlarda birlikte olacağız. Belediye başkanımıza bu proje için teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, zipline tesisinin adrenalin arayan herkese hayırlı olmasını diledi. Göreve geldikleri günden bu yana şehre birçok proje kazandırdıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, yeni proje ve tesislerin açılışlarının devam edeceğini söyledi. Ziplinenın adrenalini yüksek olan bir spor dalı olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Başka şehirlerde gördüğümüzde neden şehrimizde yok dediğimiz zipline ve diğer spor aktivitelerini şehrimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Isparta’mızda açtığımız mesirelik alanlardan tüm vatandaşlarımız istifade ediyor. Göreve geldikten sonra Kirazlıdere’yi hizmete açmıştık. Millet Bahçesi ve Andık Deresi bölgesini hizmete açtık. 31 Mart 2024 tarihine kadar açılışını gerçekleştireceğimiz Kirazlıtepe isminde bir sosyal alan oluşturduk. Orayı da şehrimize kazandıracağız. Andık Deresi’ni de çok güzel hale getirdik, orada da sosyal tesis inşaatımız devam ediyor. Eskiden Isparta’ya bir misafiriniz geldiği zaman nereyi gezdirirsiniz diye sorardım. Hiç cevap alamazdım. Bir gün bir arkadaşımız AVM’ye götürürüm dedi. Şehrimizde gidilecek tek yer AVM olarak görülüyordu. Şimdi sorduğumuzda nereyi cevap vereceğini şaşırıyorlar. Çünkü birçok yeri şehrimize kazandırdık. Buralardan vatandaşlarımızın memnun olduğunu görüyoruz” dedi.
Yeni dönem projeleri arasında yeni bir seyir terası olduğunu müjdeleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Burada zipline olduğu gibi orada dağ kızağı gibi farklı etkinlikler olacak. Burası daha önce Hazine Bakanlığına ait olan şimdi Isparta Belediyesinin mülkiyetine geçen 255 bin metrekarelik Çünür Tepesi. Orası yıllardır atıl kalmış, farklı amaçlarla kullanılan bir alan olmuş. 3-5 sene önce bu bölgeye ve Andık Deresi’ne gidebilir miydiniz? Buralar ve Millet Bahçesinin olduğu alan artık vatandaşlarımızın ailecek kullanabileceği alanlar haline geldi. Bunlar ekibimiz ve AK Parti belediyeciliğiyle yapılan hizmetlerdir. Çok daha güzel projeleri Ispartalı vatandaşlarımıza ve dışarıdan gelen misafirlerimize sunmaya devam edeceğiz. Birçok ilde olmayan ancak şehrimize kazandırdığımız cam seyir terası çok ilgi görüyor. Burayla alakalı şehir dışından da çok mesaj alıyoruz ki yapılan işi insanlarımız görüyor. Ama gözü olup da gözü görmeyenler de var. Dili olup konuşamayanlar, kulağı olup duymayanlar da var. Bize durmak yok arkadaşlar, yola devam. Bir dönem daha şehrimize o güzel hizmetleri getirmek için hep beraber ilk günkü hevesimiz, isteğimiz ve heyecanımızla bu işi daha ileri götüreceğiz. 1-1,5 ay sonra Kirazlıtepe’ye yapmış olduğumuz tesisi göreceksiniz, ‘böyle bir şeyi Türkiye’de görmedim’ diyeceğinize inanıyorum. O kadar güzel bir tesis yaptık ki dağın tepesine katlı otopark yaptık. Şehrimizin otopark sorununu geleceği görerek çözüyoruz. Yeni dönem için şehrimize kazandıracağımız 1500 araçlık otopark projelerimizi hazırladık. Zipline tesisimiz şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim bu güzellikleri paylaşmayı, hizmetlerimizin devamını nasip etsin” görüşlerinde bulundu.
Konuşmaların ardından duayla birlikte zipline tesisinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, zipline deneyimi yaşadı. 
Kirazlıtepe bölgesinden başlayan 950 metre uzunluğundaki çift hat zipline tesisi tarih konağı bölgesine 65 kilometre hıza kadar ulaşarak iniyor. Bu deneyimi yaşayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, duygularını aktardı. Başkan Başdeğirmen, “Çok güzel ve heyecanlı bir aktivite. Hazırlanırken ilk kez olduğu için biraz tedirgin oldum. Çıkış yaptıktan sonra tedirgin olacak bir şey olmadığını gördüm. İnerken şehre baktığımızda manzara harika görünüyor. Çok güzel adrenalinli bir aktivite oldu, iyi ki şehrimize kazandırmışız. Vatandaşlarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin bundan istifade etmesini dilerim. Hepimiz burada bu heyecanı yaşayalım” dedi.
Şadiye Başdeğirmen de zipline tesisinin kazandırılmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek, “İlk başta bir tereddüt ettim ama ilk çıkışınızla birlikte o duygu tamamen kayboluyor. Çok keyifli bir etkinlik, herkese denemesini tavsiye ediyorum” ifadelerinde bulundu. 
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Savcı, eşiyle birlikte zipline deneyimi yaşadı. Savcı, “Belediye başkanımıza göreve geldiği ilk günden bu yana şehrimize kazandırdığı yatırımlar ve hizmetlerden dolayı şahsım ve şehit aileleri, gaziler olarak şükranlarımı sunarım. Başkanımız Isparta ve komşu illerde örneği olmayan bir projeye imza attı. Tüm Isparta halkını buraya davet ediyorum” dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, ziplinenı ilk deneyimleyenlerden birisi olduğunu belirterek, kendisi için heyecan verici, Isparta’ya yakışan bir projenin kazandırıldığını söyledi. Zipline projesini Isparta halkının merakla beklediğini dile getiren Güleç, “Çok değerli ve adrenalin tutkunlarının heyecanla beklediği bir projeydi. Başkanımıza bu proje için teşekkür ediyoruz. Başkanımız Isparta’ya kalıcı izler bırakıyor. Biz de başkanımıza destek oluyoruz. Başkanımıza bu projeden dolayı teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, zipline tesisinin Isparta’ya bir değer kattığını ifade etti. Tola, “Belediye başkanımızın göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetler, ortaya koyduğu projeler belli. Başkanımız Isparta’nın vizyonunu, çehresini, AK Parti belediyecilik anlayışını hem sosyal hem kültürel hem de turizm kenti olma yolunda önemli başarılara imza atmıştır. Zipline tesisini ilk kez deneyimledim. Gerçekten çok heyecan verici. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Isparta’mıza hayırlı olsun” dedi.
Zipline deneyimi yaşayan vatandaşlar ise çok keyifli ve adrenalin dolu bir etkinlik olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Şehrimizde çok büyük bir tesis açıldı. İlk başta bir endişe oluyor sonrasında alışıyorsunuz. Yaşanılması gereken bir adrenalin, bunu da doruklarımıza kadar yaşadık. Bu deneyimi bize yaşattığı için belediye başkanımıza teşekkür ederiz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.