TARİHİMİZİ ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Gelendostlu ve Dinarlı vatandaşlarla bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 16:47:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kirazlıdere ve Andık Deresi bölgesinin yeni düzenlemeler sonrasında çok güzel bir hale büründüğünü ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bir misafirimiz geldiği zaman gezdirebilecek alanlarımız Kirazlıdere ve Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı oldu. Burasının tarihini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. 

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bir yandan esnaf ziyaretlerini sürdürürken, diğer taraftan vatandaşlarla da bir araya geliyor. Şehir merkezinde ikamet eden Gelendostlu ve Dinarlı vatandaşlarla Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı’ndaki çay bahçesinde bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, coşkulu bir şekilde karşılandı. Buluşmada yaptıkları projelerden bahseden Başkan Başdeğirmen, yeni dönemde şehre kazandıracakları yatırımları anlattı.
5 yıl önce göreve ilk geldiklerinde şehrin en büyük sorunlardan birisi olarak eski adıyla ITKM yeni adıyla Isparta Meydan AVM’yle karşılaştıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “25 yıldır tamamlanmamış, yapılması zor görünen bir problemdi. Orayı çözdük. Biz devraldığımızda 72 dükkanımız belediyenin üzerindeydi halen 72 dükkan belediyenin üzerinde. Dükkanlar satıldı şeklinde birçok laf söyleniyor. Ama bu laflar doğru değil. O dönemde diğer belediye meclis üyeleri ITKM’nin biteceğine inanmamıştı. Biz inandık ve başardık. Şu anda örnek bir AVM oldu. İçerisinde 5 bin metrekare meydanı olan başka bir AVM yok. İçerisinde konser ve etkinlikler yapılıyor. 3 bin kişinin namaz kılabileceği kendisine ait bir camisi var. 4 konferans salonu var. Hiçbir AVM’de 4 konferans salonu yoktur. 500 öğrencinin aynı anda ders çalışabileceği kütüphanemiz var. Başka AVM’lerde bu hizmetler yoktur. Çünkü AVM’ler ticaret amaçlıdır. Ne kadar alan varsa ticaret amaçlı kullanmak isterler. Burayı 1,5 yıl gibi bir sürede bitirdik. Şu anda 72 dükkan bizim, kültür merkezi, meydan, cami alanı, otopark da belediyenin üzerinde” ifadelerinde bulundu. 
Görev süresi içerisinde yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen, Andık Deresi bölgesinin önceki halini herkesin iyi bildiğini söyledi. Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanının yeni haliyle çok güzel olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, bölgeden Kirazlıdere’ye geçiş için de yol yapıldığını söyledi. Şehre bir misafir geldiği zaman götürülebilecek yerlerin Kirazlıdere ve Andık Deresi bölgesi olduğuna değinen Başdeğirmen, “Bunlar Isparta’mızın güzellikleri. Cam teras çok güzel ilgi gördü. Türkiye’nin her yerinde cam terasımız paylaşılıyor. Zipline yaptık, orası bambaşka bir şey oldu. Üzerine Kirazlıtepe Restoranı yapıyoruz. Burası 3 katlı olacak ve farklı konseptte olacak. 70 araçlık otoparkı bulunacak. Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanına da bir restoran yapıyoruz. İsmi için de sosyal medyadan duyurduk öneri istedik. İsmi Bezirgan olsun önerisi çıktı. Burasının tarihini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
Vatandaşlar da söz alarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e şehre kazandırdığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çünür’de ikamet ettiğini söyleyen bayan bir vatandaş “Çünür’de yaptıklarınız için teşekkür ederiz. Parklar, bahçeler çok güzel oldu” derken bir vatandaş da Köy Garajının yerinde kalıp, kalmayacağını sordu. Başkan Başdeğirmen, Köy Garajının bulunduğu mevcut alanda hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, “Köy Garajı esnafına sorduk, yeni otogar alanına taşınmak istemediler. O yüzden Köy Garajında esnafımız kalacak” dedi.
Buluşmanın sonunda vatandaşlara canlı müzik sunuldu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.