KILINÇ: YETKİMİZ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç; Yetkimiz Bir kez Daha Tescillendi

ISPARTA Yayın: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.07.2023 17:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç, Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ’in Resmi Gazete’nin dünkü nüshasında yayımlandığını belirterek; “Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızla yetkiyi perçinledik. Memurların teveccühü, istikrarın adresi, yetkinin adı yine Memur-Sen olmuştur” dedi. 

2014 yılından bu yana tüm sendikalarıyla yetkili olarak Toplu Sözleşme masasında emeğin hakkını korumaya çalışan Memur-Sen olarak gelir dağılımında adaleti sağlama, emeğin ve emekçinin hakkını koruma mücadelesine kesintisiz devam ettiklerini ifade eden Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Selami Kılınç, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Mücadelemizde güç veren Genel Merkezlerimize ,teşkilatlarımıza, örgütlü gücümüze omuz veren tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ”, Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayınlandı. 2023 yılına ilişkin Resmi tebliğe göre Memur-Sen ve bağlı sendikalar bir kez daha yetkili unvanını korudu.

Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğ; Memur-Sen’in, bağlı sendikalarının üyelerinin toplamı üzerinden 1 milyon 35 bin 278 üye sayısıyla, “En fazla üyeye sahip konfederasyon”, “yetkili konfederasyon” sıfatlarını koruduğunu, örgütlü güç noktasında zirvede bulunma istikrarını sürdürdüğünü, sendikal mücadele zemininde kamu görevlilerinin güven duyduğu ve güç verdiği emek örgütü olma itibarının sahibi olduğunu bir kez daha tescilledi.

Kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı %74,54 ile en yüksek seviyeye ulaşırken sendikalı kamu görevlisi sayısı 2 milyon 13 bin 644 oldu.

2023 yılı verileriyle kamu görevlileri sendikacılığında Türkiye'nin en büyük, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olmak onurunu Memur-Sen’in bir kez daha yaşamasının arkasındaki en büyük güç; hizmet kollarında, hizmet koluna dahil kurum ve kuruluşlarda, o hizmet kolunda görev yapan kamu görevlilerinin nezdinde “yetkili sendika” sıfatını gereklerini bihakkın yerine getirerek “toplu sözleşme masasını”, akademik hizmet sendikacılığı” sahnesine ve “kamu görevlilerine kazanım üretecek nitelikli gayret” zeminine dönüştüren “Memur-Sen’e bağlı sendika olmak” vasfının da hakkını veren on bir sendikamızdır.

Bu çerçevede, bugün yayımlanan tebliğle birlikte;

Eğitim-Bir-Sen 396 bin 421 üyesiyle yetkide 13. yıl;

Sağlık-Sen 266 bin 908 üyesiyle yetkide 15. yıl;

Diyanet-Sen 87 bin 249 üyesiyle yetkide 20. yıl;

Büro Memur-Sen 98 bin 401 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Bem-Bir-Sen 70 bin 38 üyesiyle yetkide 18. yıl;

Toç Bir-Sen 45 bin 835 üyesiyle yetkide 16. yıl;

Bayındır Memur-Sen 22 bin 573 üyesiyle yetkide 13. yıl;

Enerji Bir-Sen 17 bin 509 üyesiyle yetkide 14. yıl;

Birlik Haber-Sen 12 bin 997 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Ulaştırma Memur-Sen 10 bin 895 üyesiyle yetkide 12. yıl;

Kültür Memur-Sen 6 bin 452 üyesiyle yetkide 10. yıl konumuna erişerek sendikacılığın emeğe, insana, iyiye, güzele, doğruya, insana, refaha ve felaha dair gayret olduğunu kanıtlamıştır.

Bu itibarla, güvenleriyle gücümüze güç katan, üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan kamu görevlilerine şükranlarımızı arz ediyor, akademik hizmet sendikacılığı yaklaşımından taviz vermeden sendikal mücadelede itibar markası olmayı Memur-Sen açısından değişmeyen durum, örgütlenmede istikrar ve rakipsizlik zirvesinde bulunmayı Memur-Sen için değişmeyen konum haline getiren kamu görevlilerinin takdirine ve teveccühüne mazhar olma çabamızı artırarak devam ettireceğimizi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğe değer katma, ekmeği büyütme, bütçedeki payı yükseltme, haklarımızı ve çalışma şartlarımızı insan onuruna uygun hale getirme mücadelesinde Memur-Sen’e güven ve destek veren üyelerimize ve bağlı sendikalarımıza, örgütlü gücü ve mücadeleyi büyütmek için gayret gösteren teşkilatımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.