MİLLETVEKİLİ HALICI, O KOLİYİ REDDETTİ

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan ve depremin üzerinden geçen yedi aya karşın hâlâ sorunları aşamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin logolu gıda kolileri TBMM’deki 600 milletvekiline dağıtıldı.

ISPARTA Yayın: 04 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2023 14:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan ve depremin üzerinden geçen yedi aya karşın hâlâ sorunları aşamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin logolu gıda kolileri TBMM’deki 600 milletvekiline dağıtıldı. CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, “bu koliyi bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanız daha doğru olacaktır” diyerek geri gönderdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, depremin yaralarını sarmaya çalışan kentten tedarik edilen ürünlerden oluşan 600 koliyi milletvekillerine dağıttı.

Ceviz, fıstık, sumak, pul biber ve çok bilinen bir markadan fıstık ezmesini içeren kolilerin milletvekillerine dağıtılması, "Önce kentteki depremzedelerin sorunlarını çözün" tepkilerine neden oldu.

Bazı milletvekillerinin gıda kolilerini kabul etmediği belirtildi.

Parlamentodaki milletvekili odalarına dağıttırılan gıda kolilerinin üzerinde Kahraman Maraş Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun olduğu görüldü. Odalara tek tek dağıttırılan kolilerin içine bir de not bırakıldı.

Notta, özetle şu ifadelere yer verildi:

"Bütün varlığımızı ve hatırlarıyla yerle bir olan şehirlerimizi, kardeşlerimizi, yetim ve öksüzlerimizi, bu büyük felaketin yüreklerimizi yakan ağır ve derin acısını nasıl hafifletebilirdik, nasıl baş edebilirdik… Doğusu ve batısıyla güneyi ve kuzeyiyle dört bir yandan gönlü ve bedeniyle tüm milletimiz yanımıza akmasaydı…"

KOLİDE YOK YOK

Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerinden oluşan gıda kolisinin içinde, ürünler hakkında bilgiler olan bir not da bırakıldı. Notta Maraş Biberi, fıstık ezmesi, pekmez sucuğu gibi ürünler hakkında bilgilere yer verildi.

HALICI REDDETTİ

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı Kirişçi’nin gönderdiği koliyi kabul etmedi.

Milletvekili Halıcı, "6 Şubat büyük depremi hepimizde büyük kayıplara, telafisi mümkün olmayan acılara neden olmuştur. Biz de tüm halkımız gibi deprem olur olmaz yaraları sarmak ve vatandaşlarımızın yanında olmak için hemen harekete geçtik. Bu; en başta insani, vicdani ve bir yurttaşlık görevidir. Bu acıların bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Bu nedenle belediye olarak teşekkür mahiyetinde gönderilen bu koliyi bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanız daha doğru olacaktır. Zira teşekküre ihtiyaç olmadığı gibi yapılması gereken çok iş ve alınması gereken büyük önlemler bulunmaktadır." Notuyla birlikte koliyi geri gönderdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.