ITSO’DA PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

İhracata Yönelik Önemli Adım!

ISPARTA Yayın: 07 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 07.06.2023 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilimizdeki ihracatçı sayısının artırılması ve ihracatın tabana yayılması amacıyla İhracatı Destekleme, Dijital Ticareti Geliştirme ve Destekleme Ofisi açıldı. Açılışta konuşan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, hizmete açılan ofisin ihracata önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bünyesinde Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan İhracatı Destekleme, Dijital Ticareti Geliştirme ve Destekleme Ofisi ile bu alanda yapılacak faaliyetler kurumsal bir yapıya kavuşturuldu.

Ekonomi Kampüsünde gerçekleştirilen açılış törenine ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şakir Uygun, Hüseyin Dede, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Bilim Sanayi Teknoloji Müdürü Tufan Uysal, Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Çelik, ekonomide orta ve uzun vadeli hedeflerin gerekliliğinden bahsetti. Başkan Çelik, “Ekonomik gelişmede orta-uzun dönemli hedefler, stratejiler önemlidir, gereklidir; hedefi olmayan, planı programı olmayan ülkeler kaybetmeye mahkumdur ve piyasa ekonomisi başı boş ekonomi demek değildir. İşin özü rekabetçi olabilmektir. Herhangi bir mal veya hizmet için rekabetçi olduğunuz ölçüde pazarınızı geliştirebiliyorsunuz. Bu hem iç piyasa için geçerli ve elbette ihracat pazarlarımız için de geçerlidir.

Bu bağlamda hep birlikte çalışarak ortaya çıkardığımız ve umuyorum başarılı bir şekilde hayata geçirebileceğimiz, üyelerimize hizmet etmek için planladığımız önemli projelerimizden olan ihracatı destekleme ofisi ve dijital ticareti geliştirme ve destekleme ofislerimizin açılışını gerçekleştirmekten duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu ofislerimiz ile Odamız ihracatçı üyelerine ve ihracat ile uğraşmak isteyen üyelerimiz ile dijital ticaret ile uğraşan üyelerimize hizmet verecektir.” dedi.

‘İHRACAT RAKAMLARINI YUKARI SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ’

İhracatı Destekleme, Dijital Ticareti Geliştirme ve Destekleme Ofisinin ihracata önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Mayıs ayı itibariyle ihracat rakamlarımızı incelendiğinde yaş sebze ve meyve ilk sırada yer almaktadır. Madencilik ikinci, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri üçüncü, kimyevi maddelerin dördüncü ve Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri de beşinci sırada yer almaktadır. Mayıs ayı sonu itibariyle yaklaşık 164 milyon USD ihracat rakamlarına ulaşmışmış bulunuyoruz. Bundan sonraki dönemde ihracatı destekleme ofisimiz ile birlikte bu rakamların daha yukarıya çıkacağına olan inancımızı da belirtmek isterim.

Bir diğer ofisimiz Dijital ticareti geliştirme ve destekleme ofisimiz. Dünya ticaretinde son zamanlarda e-ticaret büyük önem arz etmektedir. Her geçen gün e-ticaret yapan firma sayısı artmaktadır. Özellikle yaşamış olduğumuz pandemi döneminde e-ticaretin önemini daha iyi kavramış olduk. Önceki yıllarda fiyat avantajı, ürün karşılaştırma, kolaylık gibi özellikleriyle tercih edilen online alışveriş, pandemi sürecinde ihtiyaca dönüştü. Salgının başlangıcında fiziksel mağazaların kapanması ve insanların kalabalık ortamdan kaçınmasıyla birlikte, tüm ihtiyaçlar e-ticaret üzerinden karşılanmaya başladı. Üretimden hizmet aşamasına kadar dijital dönüşüme uyum sağlayabilen her ölçekteki firma, pandeminin ticari hayatta yarattığı olumsuzlukları avantaja çevirmeyi başardı. Dijital ticareti geliştirme ve destekleme ofisimiz ile e-ticaret yapmak isteyen üyelerimizin aklına takılan sorulara cevap verecek ve onları bu konuda yönlendirmede destekleyici görev görecektir.” şeklinde konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi de üniversite-sanayi iş birliğine dikkat çekerek hedeflerinin ilimizdeki ihracat potansiyelini artırmak ve dijital girişimciliği ileri seviyeye taşımak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, davetliler hem ofisi gezme hem de faaliyet alanları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.