BAŞDEĞİRMEN: GENÇLERİMİZE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliği ile Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kampı düzenleniyor. Katılımcılara ücretsiz olarak Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde verilen kampa katılan gençler bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor.

ISPARTA Yayın: 23 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2024 11:39:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 Isparta Belediyesinin ücretsiz olarak düzenlendiği hazırlık kampını ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlere başarı dileklerini iletti. Başdeğirmen, gençlerle karşılıklı sohbet ederek, istek ve önerilerini dinledi, gençlere yönelik yapılan çalışmalar ve yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. 

GENÇLERİMİZE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
KPSS hazırlık kampına gençlerin ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu hazırlık kamplarının geçen yıllarda da yapıldığın söyledi. KPSS hazırlık kamplarının 5’er günlük periyotlarla yapıldığını ve bu kampın 2 defa daha yapılacağını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Bu çalışmalarla siz gençlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızdan 50 kişi de olsa çok daha fazla başarı elde edebiliyorsa bu bizim mutluluğumuz olur. Memleketimize hep birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerde devletimizde görev almak, kamu personeli olmak istiyorsunuz, sizlerle de çalışmak bizler için de büyük bir mutluluk olacaktır. İnşallah bu sınavlarda başarılı olduktan sonra da sizlerle memleketimize ülkemize güzel hizmetler edebilmek istiyoruz. Sizlere kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi. 

SAMİMİYETLE SÖYLÜYORUM BEKLEDİĞİM SORU BUYDU
Görüş ve önerileri de dinleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile gençler arasında salonu gülümseten anlar yaşandı. 2022 yılında da kampa katıldığını söyleyen bir genç “Sizlere bu hizmetinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum” derken, ‘2022 yılında yemek vermiştiniz’ derken, Başkan Başdeğirmen de, “Samimiyetle söylüyorum, beklediğim soru buydu’ diyerek cevap verdi ve gençlerden gelen bu teklifi geri çevirmedi. 

AKUSTİK ÇOK GÜZEL BİLİYORSUNUZ BURAYI YENİ YAPTIK
Bir gencin mikrofonsuz konuşması karşısında salona ‘arkadaşımızı sizlerde duyabiliyor musunuz?’ diye seslenen Başkan Başdeğirmen gençlerden ‘evet’ cevabı alınca “Akustik çok güzel biliyorsunuz burayı yeni yaptık” derken, IBKM ile ilgili bilgiler verdi ve “Bizden önceki 20 yıl içinde Isparta’ya 30 tane tiyatro gelmiş. Burayı açtıktan sonra 2,5 senede 127 özel ve bir o kadar da devlet tiyatrosu geldi” görüşlerinde bulundu.

ISPARTA KÜTÜPHANE ŞEHRİ OLUYOR
Gençlerin ders çalışma ortamlarının artırılması yönündeki bir soruya da cevap veren Başkan Başdeğirmen, Vatan, Davraz Gençlik Merkezleri ile Akkent Mahallesi sosyal tesislerinde ders çalışma alanları ve kütüphane oluşturulduğuna değindi ve bu tesislerin bir haftaya kadar hizmete gireceğini aktardı. Başdeğirmen, 0-10 yaş Bebek ve Çocuk Kütüphanesi yapım çalışmalarının devam ettiğini ve 6 ay içinde buranın açılacağını dile getirerek mevcut otogar alanına da 1.500 kişilik Şehir Kütüphanesi ve Öğrenci Etkileşim Merkezi Projesinin hazır olduğunu, yeni otogarın faaliyete geçmesiyle bu alanın kütüphane olacağını belirtti.  Başdeğirmen, “Göreve geldiğimizde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde bir tek Halil Hamit Paşa Kütüphanesi vardı. Şimdi IBKM’de var, 3 tane daha açıyoruz, ayrıca bebek ve çocuk kütüphanesi ile şehir kütüphanesini de şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

DUYARLI GENÇLER ARKADAŞLARININ 
KAN İHTİYACI İÇİN HASTANEYE KOŞTU
Konuşmaların ardından salondan ayrılmak için müsaade isteyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e KPSS hazırlık kampından faydalanmak üzere salonda bulunan bir gencin annesi için ani olarak 7 ünite kana ihtiyaç olduğu yönünde bilgi notu iletildi. Bunun üzerine Başkan Başdeğirmen kan bağışı yapabileceklerle ilgili çağrıda bulunurken, duyarlı gençler salondan arkadaşlarının annesi için kan vermek üzere belediyenin tahsis ettiği araçla hastaneye gitti. Başkan Başdeğirmen, 6 Şubat depremi olmadan önce 3 aylık kan stokuna sahip bir ülke olduklarını, günlük ülkenin kan ihtiyacının 7 bin 500 civarında olduğunu anlattı. Şu anda Türkiye’de 3 gün yetecek kadar kan stokunun bulunduğunu aktaran Başdeğirmen, herkesi kan bağışına davet ederken tüm hastalara acil şifa dileklerinde bulundu. 

TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATILDI
Yargı akademi yetkilileri de KPSS Hazırlık Kampı ile Isparta Belediyesinin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Başkanım 2022 yılında bu projeyi başlattığınızda Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Bu noktada diğer iller Isparta Belediyesini örnek almaya başladı. Öğrencilerimiz ve kurumumuz adına sizlere teşekkür ediyoruz” dediler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.