BAŞDEĞİRMEN: GELECEĞİ GÖREREK BU YATIRIMLARI YAPIYORUZ

Isparta Belediyesi güneşten elektrik üretimiyle yıllık 250 milyon lira gelir elde edecek

ISPARTA Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 11:09:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Isparta Belediyesi, Senirce ovalarının tepelerine kurduğu Güneş Enerjisi Santralindeki (GES) üretimine 7.2 MW’lik yeni bir üretim daha ekledi. Böylelikle belediyenin GES’ten elektrik üretimi 16 MW’ye çıktı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 16 MW’lik GES üretiminin belediyeye yıllık 250 milyon lira gelir getireceğini belirterek, yeni dönemde de bu yatırımlara devam edeceklerini, hedeflerini de 25 MW GES olarak belirlediklerini bildirdi. 


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar şehirde yapılmayanları yapmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de Güneş Enerjisi Santralleri. Senirce ovalarının tepelerinde atıl araziler adeta GES tarlalarına dönüştürüldü. Isparta Belediyesi tarafından Senirce ovalarının tepelerinde kurulan 7.2 MW’lik daha GES’in devreye alınması dolayısıyla tören düzenlendi. Böylelikle belediyenin güneşten elektrik üretimi toplam 16 MW’ye çıktı.
Törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Başkan Vekili İrfan Özkutlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, parti teşkilatları, belediye meclis üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayları, AK Parti Gönen Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya, CHP Belediye Meclis Üyeleri Burak Akşahin, Hasan Karaca ve Sevim Yıldıran ile çok sayıda davetli katıldı. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Senirce ovalarının tepelerine yapılan GES yatırımları hakkında bilgi verdi. Bölgede 3’üncü kez GES yatırımı açılışı yaptıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “Şehrimize yapılan yatırımların en güzellerinden birisi de burada. Gelirken gururlanarak geldim. Bir Ispartalı, Isparta’nın evladı olarak bu tesiste benim de küçük bir tuğlamın olması beni son derece memnun etti. Her türlü hizmet Isparta’mıza layıktır. Şehrimiz her güzelliği yaşamak için en güzel illerden bir tanesidir. İller arasında 16 MW GES olan tek iliz. Büyükşehirler hariç. 51 ilde bize en yakın ilin 3 MW GES’i var. Isparta olarak sahip olduğumuz değeri bilmemiz gerekiyor. Bunlar bir vizyondur, geleceği görmektir. Her seçilen yönetim bulunduğu 5 yılla sorumlu değildir. Kendisinden sonra gelecek yılları etkileyebilmek zorundadır. Eğer etkileyemiyorsa hiçbir kıymeti yoktur. Belediyede rutin hizmetler zaten yapılıyor ama önemli olan uzun yıllar verilecek hizmetleri yapabilmek. Bunlardan bir tanesi de bu bölgedeki GES’tir” dedi.
16 MW’lik üretiminin belediyeye yıllık 250 milyon lira gelir getireceğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Rabbimizin verdiği güneşten elde ettiğimiz bir gelir bu. Yeni hedeflerimiz var. Bu yeterli değil. Hedefimiz 25 MW. Bunun 16 MW’sini yaptık. Otogardaki kullanışsız çatıyı kaldırdık orayı düzenledik, orası için 1.2 MW GES için müracaatımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde izni gelecektir. Otogarın çatısı da gelir getirecek. Davraz Kapalı Pazaryerini yeniden yapmıştık, oraya da 1.2 MW GES kuruyoruz. Mehmet Tönge Kapalı Pazaryerini de GES’e uygun yaptık. Binbirevler Kapalı Pazaryerinin çatısı da GES’e uygun yapıldı ve izinleri istendi. 3 MW’de Yakaören köyünde muhtarlıktan kiraladığımız 35 bin metrekare alan için müracaat yaptık. 31 Mart 2024’den sonra yeni yatırımlarımızı hedeflerimizin üzerine çıkararak yapmak istiyoruz. Belediyecilik ileriyi görme mesleğidir. Belediyede ufkun ileriye bakamadığı zaman şehre hizmet edemezsin. Rabbim hep birlikte şehrimize hizmet etmeyi nasip etsin” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de GES yatırımlarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. GES yatırımının çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Gökgöz, “Isparta Belediyemizin buradan yaklaşık yıllık 250 milyon lira kazancı olacak. Isparta’da yaşayan hemşehrilerimize ilave kaynak sağlanmış olacak. GES yatırımını artıracağız. Isparta’daki her türlü hizmeti, her türlü aktiviteyi buradan gelecek gelirle sağlayacağımızı düşünüyoruz. Buradaki yatırımın Isparta’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Osman Zabun da böyle güzel bir yatırımın açılışında olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Başdeğirmen’in GES yatırımlarının birçok ilçe belediyesine de ilham kaynağı olduğunu kaydeden Zabun, “Onlar da GES noktasında kimi önemli çalışmalara imza attı kimisi de yatırımlarıyla meşgul. İl Özel İdaresindeki ekiplerimiz ciddi çalışma yürütüyorlar. Şükrü başkanımız belediye ihtiyaçlarına yönelerek 16 MW’lik tesisi hayata geçirdi. İl Özel İdaresi üzerinden de 55 MW üretim olacak. Bu yatırım şu anlama geliyor; içme suyunu elektrikle kullanan tüm köylerimizin elektrik aboneliklerini İl Özel İdaresi bünyesine alıyoruz artık köylülerimiz elektrik gideri için herhangi bir fatura ödemek durumunda kalmayacak. Tüm camilerimizin, cemevlerinin, sosyal tesislerin ve muhtarlık binalarının tamamının elektrik aboneliklerini de İl Özel İdaresi üzerine alıyoruz. İl genelindeki tüm okullarımızın elektrik aboneliklerini İl Özel İdaremiz üzerinde topluyoruz. Onlar da elektrik faturası ödemeyecek. Sulama birliklerinin ve sulama kooperatiflerinin elektrik aboneliklerini de İl Özel İdaresi bünyesinde toplayacağız ve onları da elektrik giderinden kurtarmış olacağız. Şu anda proje ve yatırım maliyetleriyle ilgili arkadaşlar çalışıyorlar. Önümüzdeki dönemdeki en önemli adımlardan birisi bu olacak. 31 Mart’ta da güçlü birlikteliğin sonucunda büyük bir zafere hemşehrilerimizin desteğiyle imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır, GES yatırımının Isparta’ya hayırlı olmasını dilerken CHP Belediye Meclis Üyesi Burak Akşahin, 16 MW’lik GES’in Isparta için ciddi bir yatırım olduğunu söyledi.  Akşahin, “Isparta Belediyesi’nin bizim dönemimize denk gelen çok güzel bir yatırımı oldu. Bu noktada siyaset olmaz. Isparta’nın faydasına yapılacak her işte elbirliği olmamız gerekir. Bu yatırımı da elbirliğiyle sağladık. Şükrü Başkanımıza bu yatırımdan dolayı çok teşekkür ederim dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Karaca ise GES yatırımının Isparta’nın geleceği açısında önemli olduğunu belirterek, “Isparta’ya gelecek yıllarda da gelir getirecek bir yatırıma belediye meclisinde evet dedik. Açılışta bulunmaktan dolayı mutluyuz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu. 
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindekiler yapılan duanın ardından 7.2 MW’lik GES’in şarteline basarak elektrik üretimini başlattı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.