15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kemer’de düzenlenen programda 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşenler rahmetle anıldı.

ANTALYA Yayın: 16 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 16.07.2023 14:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Kemer Huzur Camisi’nde mevlit ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Şafak Şentürk, Kemer İlçe Müftüsü Recep Balaban katıldı. 

Kaymakam Çam ve beraberindekiler daha sonra Kemer’de ebedi istirahatgahında yatan şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. Ulupınar, Tekirova ve Kuzdere mahallerinde yer alan mezarlıklarda yatan Şehit Polis Memuru Cemal Ilgaz, Şehit Piyade Er Hasan Yılmaz ve Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Urhan’ın kabrini ziyaret eden heyet, şehitleri rahmetle andı. 

Program kapsamında Kemer Yat Yelken Kulübü öncülüğünde Kemer’de bulunan yat ve yelkenler Türk bayrağı ile sahilden geçiş yaptı. 

Kemer Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde kamu kurum ve kuruluş personelleri ile vatandaşların katılımıyla günün anlam ve önemine uygun olarak yürüyüş yapıldı. 

Ralli Sahasından başlayan yürüyüşe, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Kemer Ralli Alanı'ndan başlayan yürüyüş, Liman Caddesi'nden sonra Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Kaymakam Çam, Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar ve ilçe protokolü 15 Temmuz hatıra defterini imzaladı.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edilip ilahiler söylendi, şiirler okundu. 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda, 15 Temmuz futbol, basketbol ve badminton turnuvalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporcuların ödüllerini Kaymakam Çam, Belediye Başkan Vekili Acar ve Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Almalı verdi. 

Kaymakam Çam, programda günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaparak, 15 Temmuz gecesi şehit düşenlere ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. 

Program, saat 00:13'te tüm camilerde sela okunmasının ardından sabah ezanına kadar demokrasi nöbeti tutulması ile sona erdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.