MİNİK HAMLELER PROJESİ İMZALANDI

Projeye; Vali Aydın Baruş, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Özgür Uygur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen imza attı.

ISPARTA Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 10:45:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Okul öncesinde; çocuklara satranç sporunu tanıtmak, öğretmek, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Satranç Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında Vali Aydın Baruş nezaretinde “Minik Hamleler Projesi” imzalandı.

İmza töreninde bir açıklama yapan Vali Baruş “Çocuklarımızın özellikle teknoloji konusundaki meraklarının gitgide bağımlılığa dönüşmesi maalesef çocuklarımızın sağlığı üzerinde ve sosyalleşmesi önünde önemli bir olumsuzluk oluşturuyor. Teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yollarından birisi de spor yapmak, spor yapmak derken şunu kastediyoruz, sadece fiziki anlamda spor yapmak değil, aynı zamanda zeka anlamında da spor yapmak. Bugün imzalayacağımız protokol de işte tam çocuklarımızın zeka gelişimlerine katkıda bulunmak ve aynı zamanda sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla satranç öğrenmelerini temin etmek. Satranç öğrenen ve bunu hayatında devam ettiren turnuvalara katılabilen öğrenci sayımızı arttırmak ve hem de satranç öğrenmenin daha erken yaşlarda daha iyi neticeler verdiğini bilerek, bunu erken yaşlarda başlatmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol kapsamında da 
Isparta genelinde 42 bağımsız anaokulunda öğrencilerimize yönelik satranç eğitimi vermeyi planlıyoruz. Bu sayı umarım daha da artacaktır. Çünkü bunu sadece bağımsız anaokullarında değil, aynı zamanda ana sınıflarında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu protokolün ilimizdeki öğrencilerimiz için, çocuklarımız için, velilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Satranç Federasyonu başkanımıza çok teşekkür ediyorum ilimize verdikleri önem nedeniyle. Katkıda bulunacak diğer arkadaşlarımıza da bilhassa teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise konuşmasında “Ben de şahsen gelerek bu mutluluğu sizlerle paylaşıp hem de sizlere teşekkür etmek istedim. Bu proje çok önemli bir proje. Projenin adı Minik Hamleler. Malum çocukları içerdiği için gerek kullandığımız tabirler, gerekse malzemeler çocuklara özge hazırlanmış malzemeler. Evet, belki bakıldığında hamleler minik hamleler diyoruz ama atılan adımlar, yapılan hamleler ileriye dönük ve büyük hamleler olacak. Çünkü satrançla iç içe geçmiş ve satranç dolu olarak yetişen çocuklarımızın ileriki hayatlarında çok başarılı olduklarını zaten görüyoruz. O nedenle biz size teşekkür ediyoruz” dedi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.