TARİHİ ÜZÜM PAZARINDA 53 DÜKKANIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Isparta Belediyesi tarafından 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Pazarında 3 etapta toplam 53 dükkanın restorasyonu tamamlanarak, projeye uygun hale getirildi. Diğer etaplarda ise 4’ü tescilli 57 dükkanın restorasyon çalışmalarına başlanacak

ISPARTA Yayın: 16 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 16.06.2023 14:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehirdeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor, kente yeniden kazandırılıyor. Bu kapsamda çalışmaların sürdüğü yerlerden birisi de Tarihi Üzüm Pazarı. 16’sı tescilli 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Pazarı Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında 1.etapta 4’ü tescilli 7’si tescilsiz 11 dükkan, 2. etapta 7’si tescilli 21’i tescilsiz 28 dükkan, 3. etapta 1’i tescilli 13’ü tescilsiz 14 dükkanın restorasyonunu tamamlandı. 

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 3 etapta toplam 53 dükkanın restorasyonu tamamlanmış oldu. Diğer etaplarda ise 4’ü tescilli 57 dükkanın restorasyon çalışmalarına başlanacak. Çalışmalarda dükkanların çatı ve dış cepheleri projeye uygun olarak tadilattan geçiriliyor. Sıva işlemlerinin ardından dükkanların ahşap doğramaları ve camları monte edilirken, projeye uygun bir şekilde hak sahiplerine teslim ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.