BAŞKAN TURAL’DAN GÜL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFINA ZİYARET

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Tural, Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek esnafın taleplerini dinledi.

ISPARTA Yayın: 27 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.07.2023 16:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Başkan Tural, kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması ve sanayi sitesi esnafına kooperatifleşme ,yardımlaşma, dayanışma gibi konularda destek olunması yönünde söz verdi

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Tural, beraberinde oda başkanlarıyla birlikte Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Başkan Tural, sanayi sitesi esnafıyla sohbet ederek, taleplerini dinledi, bu taleplere çözüm noktasında da destek sözü verdi. Sözlerine buluşma toplantısını sağlayan Maden İş Odası Başkanı Ahmet Gıcır ve yönetimine teşekkür ederek başlayan Başkan Tural, “Siz değerli esnaflarımızla hasbihal etmek bir araya gelmek için buradayız. Sizlerin istek ve taleplerinizi almak için buradayız. Bu talepleri kendi bünyemizde çözülebilenlerini çözmek, diğer konularda hem yerelde hem de genelde kendi görev alanımızla ilgili yerlere iletmek için buradayız” dedi.

SANAYİ SİTESİ ESNAFI TALEPLERİNİ İLETTİ

Sanayi Sitesi esnafı , buluşmada dükkân kiralarının yüksek olması, Bağ Kur primlerinin yüksek olması, SGK çatısı altıda diğer kurumlarda 7200 işgününde emekli olunurken, esnaf ve sanatkarın 9000 günde emekli olması dolayısıyla Anayasaya aykırı olan bu haksızlığın son bulması ara elaman konusunda eksikliklerin giderilmesi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi 2 kooperatifi inşaatının başlaması yönündeki talepleri dile getirdiler.

ESNAFIMIZ KADİRŞİNASTIR

Bağ-Kur primlerinin yüksek olması yönünde her yerde olduğu gibi buradan da şikayet aldıklarını belirten Başkan Tural, bu konuyu çatı örgütümüz TESK ve ilgili bakanlıklara aktardıklarını ifade ederek “İnşallah bu konuda çözüm bekliyoruz” dedi. 9000 iş günü konusunun 7200’ye indirilmesi yönünde seçimlerden önce siyasi partilerin söz verdiğini belirterek bu konuda da Meclis açıldığında yerine getirilmesini beklediklerini kaydeden Başkan Tural “Biz esnafa yapılan iyiliğe teşekkür etmesini her zaman biliyoruz. Bağ-Kur primlerimin yüksek olması, bankaların kredi vermemesi, bunun yanında sanayi sitemizde eksiklikler varsa bunları dile getireceğiz. Biz birleştirici rol oynayacağız. Konuların takipçisi olacağız. Tabi ki eksiklikler olacak. Esnafımız kadirşinastır misafirperverdir. Ben ayrıca Bölge Birliği Başkanlığı yapıyorum gittiğim her yerde de söylüyorum Siyasiler size geldiğinde, istek ve taleplerimiz dile getirelim. Biz talepleri dile getirdiğimizde “Ya başkanım sanayi çarşısını gezdik bize gelen talep yok” diyorlar. Bunu söyletmemek için size gelen siyasilere sorunlarınızı aktarın. Bizim esnafımız kadirşinastır. Devletimizden iş aş istemeyiz. Bir kişiyi istihdam etsek istihdama katkı sağlıyoruz. Az veya çok kazancımız kadar vergimizi biz de ödüyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Devletimizden de bize sahip çıkmasını istiyoruz. Eskiden küçük orta ölçekli esnaf vardı artık orta kalmadı. Birbirimize sahip çıkalım. İyi günde kötü günde birbirimizin yanında olalım. Bizlere her konuda ulaşabilirsiniz. Esnaf için yasaların bize verdiği yetkilerle birşeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Rabbim sizlere bereketli kazançlar versin” diye konuştu

KOOPERATİFLEŞME VE YARDIMLAŞMA

KONULARINDA DESTEK SÖZÜ

Gül Küçük Sanayi Sitesi 2 Kooperatif Başkanı Hasan Hüseyin Toka ile telefonda görüşen Başkan Tural, “Yeni sanayi sitesi için 18 uygulaması bitmiş durumda. Altyapı için belediyeye müracaatta bulunuldu. Altyapı çalışmaları hızlandırılacak ve temeli atılacak” bilgisini verdi. Sanayi sitesi esnafının taleplerini alan Başkan Tural, kooperatifleşme ,yardımlaşma, dayanışma gibi konularda esnafın birlikte hareket edeceği yönündeki fikirleri destekleyeceğini söyledi. Başkan Tural, ara elaman ihtiyacının karşılanması yönünde de Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışma yapılacağını kaydetti. Sanayi sitesi esnafı da Birlik Başkanı Ahmet Tural’a teşekkür ederek, bu tür toplantıların daha sık yapılması isteğinde bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.