ITSO BAŞKANI ÇELİK, ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk gününde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

ISPARTA Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 17:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Bünyesinde itfaiye ve yangın güvenliği, elektrik-elektronik teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve kimya teknolojisi bölümlerini bulunduran lisede yeni eğitim öğretim yılını açılış töreni gerçekleştirildi. Törene ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede, Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere hitap eden ITSO Başkanı Metin Çelik, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Başkan Çelik, “8 yıl önce faaliyetlerine başlayan okulumuz amacına uygun bir şekilde eğitimlerini sürdürüyor. Sevgili öğrencilerimiz; nitelikli elaman konusunda aranan ve sanayi için hızlı bir şekilde devreye girmesi gereken gençler olarak hemen her kesimin gözleri sizin üzerinizde. Okulumuzdan mezun olduktan sonra belki sanayi işletmelerimizde çalışacaksınız, belki kendi iş yerinizi kuracaksınız belki de üniversiteye devam edeceksiniz. Ama hangi tercihte bulunursanız bulunun, mutlaka severek ve isteyerek elinizden gelenin en iyisini yapın. Bugünlerde alacağınız görevler, sorumluluklar ileride sizlere büyük başarılar sağlayacaktır.

Çok kıymetli velilerimiz; sizler de çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz ki memleketine, çevresine ve sizlere faydalı birer fert olsun, amacınız bu. Çocuklarınız bizlere emanet, her şeyiyle onlarla ilgilenmeye çalışacağız. Öğrencilerimizden ricam; bir sıkıntınız olduğunda öğretmenlerimize iletin, onlar da bize iletecektir. Isparta’daki tüm öğrenciler diğer kurumlarla birlikte elbette bizlerin de sorumluluğunda ama TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin bizde ayrı bir yeri var. O yüzden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası mensubuymuş gibi gerek eğitim gerekse davranışlarınızda bizleri temsil etmenizi rica ediyorum.

Çok kıymetli öğretmenlerimiz; öğrencilerimizin yetiştirilmesinde, ailelerimize, çevremize ve memleketimize kazandırılmasında emekleriniz kesinlikle yadsınamaz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Memlekete bilim insanı, esnaf, sanayici yetiştirmek kolay değil. Bu da sizin mesleğinizin en önemli yanıdır diye düşünüyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Tören, Okul Müdürü Osman Topdal ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı’nın konuşmalarıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.