BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'DEN 3 KÖYE DAHA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Başkan Başdeğirmen: Vatandaşlarımızın refahı için her türlü hizmeti sunmaya hazırız

ISPARTA Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 11:44:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merkeze bağlı 7 köye verdikleri doğalgaz sözünü tutarak, Türkiye’de ilk kez Isparta’da köylere doğalgaz verilmesini sağladı. Doğalgaz arzının verildiği Aliköy’deki açılışta konuşan Başkan Başdeğirmen, yeni dönemde Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerini de doğalgazla buluşturacaklarının müjdesini verdi. 


2019 yerel seçim sürecinde ‘şehri köylerimiz, beldelerimiz ve ilçelerimizle bir bütün olarak göreceğiz’ sözünü veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, görev süresi içerisinde bu sözünü yerine getirdi. Köyler, belde ve ilçelerden gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmeyen Başkan Başdeğirmen, Türkiye’de ilk kez merkeze bağlı köyleri doğalgazla buluşturdu. İlk etapta Deregümü, Yakaören, Kayı, Yazısöğüt, Küçük Hacılar, Büyük Hacılar ve Aliköy’e doğalgaz sözü veren Başkan Başdeğirmen, doğalgaz verilen 6 köyün ardından 7’inci köy olarak Aliköy’de doğalgaz arzı açılışında hemşehrileriyle bir araya geldi. Açılışa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş, AK Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri adayları ve vatandaşlar katıldı. 
Doğalgaz arzı açılışında konuşan Aliköy Muhtarı Ali Çakacı, altyapı ve üst yapı olarak bu dönemde köye güzel yatırımlar aldıklarını belirtti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in büyükşehir belediye başkanı gibi köy, kasaba demeden her yere yetiştiğini ifade eden Çakacı, “Gece gündüz demeden başkanımız her zaman telefonumuzu açtı, ekiplerini gönderdi. Başkanımıza şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Doğalgazın köyümüze hayırlı olmasını diliyor emeği geçen milletvekillerimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, Isparta’da ilk kez geçen yıl 4 köye doğalgaz hizmeti sağladıklarını belirterek, yeni yılda da Küçük Hacılar, Büyük Hacılar ve Aliköy’e doğalgaz verdiklerini söyledi. 3 köyde toplamda 25 kilometre doğalgaz dağıtım hattı imalatı gerçekleştirdiklerine değinen Şanlı, köylerde vatandaşların abone olmaya başladığını ifade etti. Şanlı, “Aliköy’de tesisatı hazır olan vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaya başlayacaklar. Ancak köyümüzde imalatını yapmadığımız sokaklarımız var.  Bu sokaklarımıza da yaz döneminde başlayacağız. İmalatı olmayan sokağımız kalmayacak. Hayırlı olsun” dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, Aliköy’deki doğalgaz arzı açılışının hayırlı olmasını dileyerek, “Belediye başkanımız ve milletvekillerimize bu hizmeti köyümüze getirdiği için teşekkür ediyorum. Doğalgaz büyük bir nimet. Şehirdeki vatandaşlarımızın ne kadar hakkıysa doğalgaz, köydeki vatandaşlarımızın da hakkı. Tüm köylerimizi doğalgazla buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Açılışımızın köyümüze ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önceden köylere doğalgaz hizmeti verilmediğini, AK Parti belediyeciliğinin Isparta Belediyesi’ne gelmesinin ardından bu tür hizmetlerin sağlandığını söyledi. Alköy’den doğalgaz talep geldiği zaman en büyük problemin imar konusu olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Torosgaz müdürümüzle defalarca bu konuyu konuştuk. Nasıl yaparız diye istişare ettik, belediye olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koymamız gerektiği bilincindeydik. Firma ‘biz bu işe gireriz ama önümüzdeki 10 yılda bu tesisatın deplasesi gerekirse o zaman bunu yapamayız’ dedi, biz bu konuyu üstlendik. Arkasından asfalt tamirlerini de biz yapacağız dedik. Bu şekilde köylerimize doğalgaz yolunu açtık. İlk önce Deregümü, Kayı, Yakaören ve Yazısöğüt köylerimize doğalgaz verdik. Arkasından Büyük Hacılar, Küçük Hacılar ve Aliköy’e doğalgaz verdik. Bundan sonra Gelincik, Bozanönü ve Senirce köylerimiz var. Bu 3 köyümüze de doğalgaz vererek merkez köylerimizi tamamlamış olacağız” dedi.
Türkiye’de ilk kez merkez köylere doğalgaz veren ilin Isparta olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “İlçelere doğalgaz verilebiliyor ama köylere verilemiyor. Bu konuda ilk olduk. Alanda kadınlarımız var. Bu işin sıkıntısını kadınlarımız çekiyordu. Kadınlarımız artık mutfakta sıcak su kullanabilecek, soba yakma dertleri olmayacak. Isparta’da kullandığımız doğalgaz Karadeniz’den çıkan doğalgazımız. Torosgaz yetkilileri kendi doğalgazımızı kullandığımızı söylediler. Biz sizler için varız. Sizlerin daha rahat, daha ferah yaşayabilmeniz için devletimizin tüm imkanlarını size sunmaya hazırız. İl Genel Meclis üyelerimize oy vereceksiniz. Onlar da sizlere güzel hizmetler verecekler. Doğalgaz açılışının köyümüze hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu. 
AK Parti İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş da, Isparta’nın belediye başkanı, milletvekilleri ve parti teşkilatlarıyla ilmek ilmek dokunduğunu belirterek, köylere doğalgaz verilmesinin önemli olduğuna değindi. 20 yıl önce köylerde doğalgazın hayal bile edilemeyeceğini ifade eden Erdoğmuş, “20 yılda Türkiye’de yapılan hizmetleri şöyle geriye dönüp baktığımızda zaten bu hizmetleri hayal bile edemezdik de Aliköy’e doğalgaz geleceğini hiç düşünemezdik. Ama milletine aşık, ülkesine aşık, bu millete ve bu devlete hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle ülkemizin geldiği noktalar bunlar. Bu millet daha iyilerine, daha güçlülerine layık. 31 Mart akşamı Aliköy ve Isparta’dan vereceğiniz güçlü bir ses ile Cumhurbaşkanımızı Ankara’da mutlu edeceğiz ve Isparta’mızı daha güzel hizmetlerle buluşturacağız” dedi. 
AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise Aliköy’e verdikleri doğalgaz sözünü yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Aliköy’ün 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde kendilerini yalnız bırakmadığına değinen Gökgöz, “Bizleri yine sizlerin temsilcisi olarak TBMM’ye uğurladınız. Biz de sizlere hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bugün 7’inci köyümüze doğalgaz arzını hep beraber gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız bizim hiçbir talebimizi geri çevirmedi. İl Özel İdaremizle beraber 55 MW GES kuruyoruz. Köylerimizdeki camilerimizin, cemevlerimizin, muhtarlıklarımızın ve sulama kooperatiflerimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının elektriklerini bedava yapacağız. 50 milyon dolarlık tesis kuracağız. Bunun altyapısını hazırladık. Ramazan Bayramı’ndan sonra da inşallah Aliköy’ümüze Cemevimizi yapacağız. Halı saha talebini de Şükrü başkanımızla beraber yerine getireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla protokol tarafından köye ilk doğalgaz arzı gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.