ISPARTA’DAKİ EĞİTİM YATIRIMLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Vali Aydın Baruş, Isparta'da devam eden okul inşaat çalışmalarını denetlemek ve inşaatların son aşamalarını incelemek üzere ziyaret gerçekleştirdi.

ISPARTA Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 21:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Vali Aydın Baruş, Isparta'da devam eden okul inşaat çalışmalarını denetlemek ve inşaatların son aşamalarını incelemek üzere Ali Haydar Albayrak İlkokulu, Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu, Gülistan Anaokulu ve Karaağaç Mahallesi Özel Eğitim Anaokulu'na ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Baruş, Isparta'da eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve çocukların daha iyi koşullarda eğitim görmesi hedefiyle gerçekleştirilen inşaat projelerini yakından takip ediyor. Bu kapsamda, 20 derslikli Ali Haydar Albayrak İlkokulu'nun inşaat çalışmalarını denetleyerek, okulun tamamlanma süreci hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin daha modern ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için çalışmaların hızla ilerlediği inşaatta incelemelerde bulundu.

24 derslikli Şehit Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Baruş, okulda öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan inşaatı gezdi. Sınıflar, laboratuvarlar ve öğrenci etkinlik alanlarındaki düzenlemelerin tamamlanmasına yönelik yoğun bir çaba harcandığını belirten Vali Baruş bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin daha donanımlı ve modern bir eğitim ortamına kavuşacaklarını vurguladı.

4 derslikli Gülistan Anaokulu'nda gerçekleştirdiği incelemede yüklenici firma yetkililerinden devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Baruş, okulun yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için titizlikle çalışılmasını istedi.

Ardından Karaağaç Mahallesi 12 derslikli Özel Eğitim Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Baruş, özel eğitim öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik planlanan okulda devam eden çalışmaları yakından takip ederek inşaatta gelinen son durum hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Baruş son olarak yaklaşık bir ay önce tamamlanarak öğrencilerine kavuşan Şehit Mehmet Ünal İlkokulu’nu ziyaret ederek sınıfları ve okulun diğer bölümlerini gezdi.

Isparta'daki eğitim kurumlarının fiziki altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusundaki çabalar aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda il genelinde 19 okulda inşaat çalışmaları devam ederken 10 okul inşaatı ise proje ve ihale aşamasında bulunuyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Isparta il genelinde öğrencilerin daha iyi eğitim imkanlarına sahip olmaları hedefleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.