BAŞDEĞİRMEN: İSTEDİKLERİNİ YAZSINLAR, İSTEDİKLERİNİ ÇİZSİNLER SANDIĞIN DİBİNE GÖMÜLDÜLER

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, yerel bir gazetenin ‘ek’ adı altında bastırdığı ve yasal basılmadığı gerekçesiyle savcılık kararıyla polis tarafından toplatılan gazete yayınıyla ilgili konuştu.

ISPARTA Yayın: 28 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 28.03.2024 11:13:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde konuşan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bir siyasi partiden belediye meclis üyesi adayına ait yerel bir gazetenin içerisinde iftira ve yalanların olduğu bir gazete bastırdığını, savcılık kararıyla polisin bu gazetelere yasal şartlarda basılmadığı gerekçesiyle matbaada el koyduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Başkalarının da hazırlıkları varmış, onlar da bir şeyler yazıp dağıtacaklarmış. İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler kim ne derse desin Allah’ın izniyle sandığın dibine gömüldüler” derken Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, mitingde eline aldığı o gazeteyi buruşturup, kalabalığa göstererek “Bu paçavrayı çöp tenekesine atıyorum” diyerek fırlattı. 

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Büyük bir coşku içerisinde yoğun kalabalıkla karşılanan Başkan Başdeğirmen, 2024-2029 yılları arasında yapacakları projeleri anlatarak, bugüne kadara şehre kazandırdıkları yatırımlardan bahsetti. Mitinge AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Halil İbrahim Öz, AK Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.


ELİMDE BİR PAÇAVRA VAR
AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, yerel bir gazetenin ‘ek’ adı altında bastırdığı ve yasal basılmadığı gerekçesiyle savcılık kararıyla polis tarafından toplatılan gazete yayınıyla ilgili konuştu. Eski siyaset anlayışının bu yerel seçimlerde de yine nüksettiğini belirten Gökgöz, “25 yıl önceki iftira kampanyaları tekrar tekrar Isparta’nın üzerine karabasan gibi çökmeye çalışsa da savcılığımız ve güvenlik kuvvetlerimiz olaya el koydular. Elimde bir paçavra var. Çamur at, tutmazsa izi kalsın. Bu anlayış 1999 seçimlerinden sonra bitti. Bu algıyı Ispartalı benim mahallelim yer mi? Bu siyaset muhterislerine, bu iftira sahiplerine inşallah 31 Mart akşamında ikinci dönemimize imza atarken, en büyük tokadı sandıkta sizler vuracaksınız. Çünkü bu siyaset ahlaksızlarının dersinin verilmesinin zamanı geldi. Hukuk bana da lazım onlara da lazım. Biz hukuk çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa nerelere müracaat edilmesi gerekiyorsa bu iftiranın, bu ahlaksızlığın bu siyasi rol çalmanın hesabını hukuk çerçevesinde Allah’ın izni ile soracağız. Bu hukuk tanımaz, bu iftiraperverlere 31 Mart’ta sizlerin güzel bir cevap vereceğinden eminim. Bugüne kadar bunu basan, bastıran, buna yalanlarına uyduran, bunlarla beraber hareket eden, bunlara çanak tutan, bunların önünde giden bunlarla beraber iş tutanları böyle çöp sepetine atıyorum” ifadelerinde bulunarak elindeki gazeteyi buruşturup, attı. 
5 YIL HİZMET EDECEK EKİBİ SEÇERKEN İRDELEYİN 
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlara seslenerek, 5 yıl kendilerine hizmet edecek belediye başkanı ve ekibini seçerken iyi düşünmeleri gerektiğini belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Yerel seçimlerde seçeceğimiz kişileri bilmemiz gerekir. Bize ve şehrimize faydalı olur mu olmaz mı, çocuklarımızın geleceğine katkı sağlayabilir mi, engelli, yaşlı, ihtiyaç sahiplerimize dokunabilir mi, gönülden belediyecilik yapabilir mi bunlara bakmamız lazım. Herkes projelerini anlatıyor. Belediyeciliğin rutin hizmetleri her zaman yapılır. Ama önemli olan o belediye başkanının insanlara yaklaşımı nedir, gönül belediyeciliği yapabilir mi, ihtiyaç sahiplerinin yanında olabilir mi bunları iyi irdelememiz gerekiyor” dedi. 
20 BEBEK CENAZESİ ALANIN PARASI ÖDENMEDİĞİ İÇİN TAŞINMAK ZORUNDA KALDI
Başkan Başdeğirmen, “Milletvekilimizin buruşturup attığı kağıda ‘Andık Deresi ve Kirazlıdere’ye gerek var mıydı?’ diye yazmışlar. Bu kadar olabilir mi? Vatandaşlarımızın en çok gezmekten, vakit geçirmekten keyif aldığı Andık ve Kirazlıdere’yi neden yaptın diye soruyor. Bu insanların biz göreve geldiğimizde hesaplarına baktık. 2019 Şubat’ında Kitap Fuarı’nı yaptılar. O günün parasıyla 1 milyon 510 bin lira para harcamışlar. 10 günlük fuara bu kadar harcamışlar. Bu arada çocuk mezarlığının kaldırıldığı, mezarlık içerisinde vatandaşa ait bir arsa var. Arsa sahibinin talebi 600 bin lira. Bu yeri almadan o alana 20’ye yakın bebek cenazesi gömmüşler. Bu parayı arsa sahibine vermiyor, 1 milyon 510 bin liraya Kitap Fuarı yapıyor ve o arsa sahibi belediyeye dava açıyor, haklı görülüyor oradaki 20 bebeğin kabri açılıyor cenazeler başka yere taşınıyor. Bu insan bir kez daha sizden oy istiyor. O çocukların ailelerini düşünün, 20 cenaze. Arsanın değeri 600 bin lira 10 günlük Kitap Fuarı’na harcanan para 1 milyon 510 bin lira. Bu cenazelerin alınması bizleri çok üzdü. Biz göreve geldik aynı Kitap Fuarı’nı aynı sistemle üzerine 40 bin lira fuar alanı kirası alarak yaptık, üzerine hiç para vermedik. Almadıkları arsanın mahkeme sürecinde geçen kirası olan 450 bin lirayı göreve geldiğimizde üçüncü günde ödedik. Böyle insanın yüreği burkuluyor, canımız yanıyor. Bir belediye başkanının basiretsizliği, vizyonsuzluğu ve çok büyük ayıbıdır. O ailelerin hakkını ne yaparsa yapsın ödeyemez” ifadelerinde bulundu.
İSTEDİKLERİNİ YAZSINLAR, SANDIĞIN DİBİNE GÖMÜLDÜLER
Bir siyasi partinin belediye meclisi üyesi adayına ait yerel bir gazetenin ‘ek’ adı altında yasal olmayan şartlarda bastığı bir gazeteyi savcılık kararıyla polisin matbaada topladığını belirten Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Polis 60 bin tane içerisinde iftira ve yalanların olduğu gazetelere el koydu. Böyle belediye başkanlığı mı kazanılır? Diyelim onları emniyet yakalayamadı dağıttılar. Onlarla sizleri kandırmaya çalışacaklarını sanıyorlar. Biz her mitingimizde kendi projelerimizi anlatıyoruz. Ama bugün yapılan bir terbiyesizlikti. Başkalarının da hazırlıkları varmış, onlar da bir şey dağıtacaklarmış. İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler kim ne derse desin Allah’ın izniyle sandığın dibine gömüldüler” şeklinde konuştu.
EMRE MAHALLESİ’NİN SOSYAL TESİSİ YENİLENECEK 
Emre Mahallesi’ne yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Başdeğirmen, mahalleye Spor Kompleksi inşa edildiğini, oranın yanına 8500 metrekare kapalı alana sahip, modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi inşa ettiklerini, bu alanda inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İnşaatın yaklaşık 8 ay sonra tamamlanacağını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “123 cadde kaldırımları ve asfaltlarıyla tamamen yenilendi. Öküzbattı’da gelir gelmez tüm kamelyaları yeniledik, işletmeciye teslim ettik. Bizden önce ihaleyi alan işletmeci kirasını ödedi ancak bakımını yapmadı. Şimdi süreci çok az kaldı. Geriye alıp ihale ederek orayı kullanılır hale getireceğiz. Öküzbattı, Sidre, Kirazlıdere ve Andık’la da entegre. Orayı da birbirine bağlayacağız. Mahallemizin sosyal tesis binası belediyemize ait. Ancak kullanışlı değil. İhtiyaca cevap vermiyor. Bu binanın yenilenmesi gerekiyor. Muhtarımızla konuştum yanında ve arkasında boş yerler varmış. Orayı da satın alarak burayı düğün salonu ve mahallemizin kullanımına uygun yapı hale getireceğiz. Mahallemizin evladı milletvekilimiz her açılışta Emre Mahallesi’ne de istiyorum diyor. Buraya kütüphane de açacağız. Sağlık Ocağı’nın yerini belediye olarak biz tahsis ettik. Sağlık Bakanlığımızın binayı yapıyor. Emre Mahallemize güzel hizmetler verdik, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi adayları tanıtıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.