TÜBİTAK PROJESİNE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDILAR

Süleyman Demirel Üniversitesi akademisyenlerinin ilkokul öğrencilerine yönelik geliştirdiği proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

ISPARTA Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 15:25:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Demirer’in yürütücülüğünü yaptığı “İlkokul 3. Sınıf Öğrencilerinin Sayı Duyusunu Geliştirmeye Yönelik Senaryo Temelli Oyunlaştırılmış Mobil Öğrenme Ortamının (MatHUB) Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı projede, SDÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Seraceddin Levent Zorluoğlu, Doç. Dr. Burcu Durmaz ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recai Akkaya araştırmacı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Can danışman olarak yer alıyor. 

Proje, ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin sayı duyusunu geliştirmeye yönelik Senaryo Temelli Oyunlaştırılmış Mobil Öğrenme Ortamı’nın (MatHUB) geliştirilmesi ve değerlendirilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında MatHUB’taki etkinliklerde, günlük yaşamla ilişki kurularak özgün, senaryo temelli oyunlaştırılmış mobil bir öğrenme ortamı geliştirilecek. Ayrıca öğrencilerin sayı duyusunun geliştirilmesinde soyut kavramların görsel-işitsel çoklu ortam materyalleri ile somutlaştırılması desteklenecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.