“YURT DIŞI OYLARI OLMASAYDI BİZ MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAZANMIŞTIK"

IGC Başkanı Mustafa Baş’ı ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, 14 Mayıs Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ISPARTA Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 15:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla İYİ Parti Yönetimi Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret ederek gazetecilerin bayramını kutladı.

Ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam’ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Basının önemli bir görev üstlendiğini belirten Büyükçam, “24 Temmuz Basın Bayramınızı kutluyoruz. Tüm basın mensubu arkadaşlarımıza zorlu görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da, yerel basının zor günlerden geçtiğini, özellikle son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntıların basın sektörünü daha çok etkilediğini belirtti.

BELEDİYE SEÇİMLERİYLE

İLGİLİ HENÜZ ALINMIŞ

BİR KARARIMIZ YOK

Bu arada ziyarette geride kalan 14 Mayıs Genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin şimdiden alınmış bir karar olmadığını, Isparta’da bir başka partiyle ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunun Genel Merkezin belirleyeceği bir karar olduğunu ifade etti.

Genel Seçimlerde Isparta’da sadece yüzde 2’lik bir oy kaybı yaşadıklarını ama Türkiye ortalamasında İYİ Parti’nin Isparta’daki oylarının çok iyi durumda olduğunu ifade eden Büyükçam, “Tüm bunlar karşısında milletvekili kazanamamamızın bazı sebepleri var. Ama biz aslında Isparta’da Milletvekilliğini yine kazanmıştık, 1600 oy farkla Isparta’da Milletvekilliğini biz kazanmıştık. Ancak sonradan yurt dışı oylarının illere dağıtılmasıyla birlikte tabla değişti ve kazandığımız vekilliği kaybettik. Yoksa biz yurt dışı oyları olmasaydı şimdi Isparta’da Milletvekilimiz vardı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.