BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: 3 YENİ KÜTÜPHANE AÇIYORUZ

Başdeğirmen, Eğitimci Batuhan Kürkçü’nün ‘Hayat Seni Çağırıyor’ isimli söyleşisine katılarak, öğrencilerle buluştu. Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Başdeğirmen, Akkent, Davraz ve Vatan mahallelerine 3 yeni kütüphane açacaklarını bildirdi.

ISPARTA Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 12:50:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Isparta Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilerin akademik başarı ve motivasyonlarının artırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve öğrenci velilerinin eğitim ihtiyaçlarının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi için gerekli eğitimlerin ve farkındalık çalışmalarının yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokol kapsamında eğitim alanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

Etkinlikler kapsamında Eğitimci Batuhan Kürkçü, ‘Hayat Seni Çağırıyor’ isimli söyleşi ile Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu. Buluşmaya Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de katıldı. Seminer öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Başdeğirmen, şehirde gençlere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençleri çok önemsediklerini belirterek, eğitim alanına her zaman destek verdiklerini söyledi. Öğrencilerin sınav heyecanını en aza indirebilmek için bu tür etkinlikler düzenlediklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Motivasyonunuz için bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu eğitimlerimizi velilerinize yönelik de yapacağız. Siz sınava hazırlanırken velilerinize düşen görevler de var. Ayrıca sizlere 11 deneme sınavı hazırladık. Bunun bir tanesini yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 10 deneme sınavı daha yapacağız. Eğitimle birlikte kültür, spor ve sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Örneğin tiyatro. Tiyatronun da gençler için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. IBKM açılalı 2,5 yıl oldu. Bu süre içerisinde 127 özel tiyatro şehrimize geldi, bir o kadar da devlet tiyatrosu bu salonlarımızda gösteri yaptı. Geriye baktığımızda 20 yılda Isparta’mıza 30 tiyatro gelmiş. 2,5 yıl içerisinde 200’ün üzerinde tiyatroyu bu salonlarımızda sizlerle buluşturduk” dedi.
IBKM içerisine bir kütüphane açtıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu kütüphanenin de yeterli olmadığını bildiklerini, önümüzdeki günlerde şehrin farklı noktalarında 3 tane daha kütüphane açacaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Bu kütüphanelerimizi Akkent, Davraz ve Vatan Mahallelerimizde açacağız. Bu da yeterli değil. Mevcut otogarı önümüzdeki ay yeni yerine taşıyacağız. Eski otogar yerine de 1500 kişinin aynı anda ders çalışabileceği, etkileşim merkezlerinin içerisinde olduğu, bir bölümünün 7 gün 24 saat çalışabileceği büyük bir kütüphane yapıyoruz. Hem eğleneceğiz hem ders çalışacağız, hem de kariyerimizi en üst seviyeye taşıyacağız. Hedeflere ulaşmak için çalışmak, mücadele etmek ve kararlı olmak lazım. Tüm bunlar için inanmak gerekir. İnandıktan sonra başarısız olmak gibi bir şey olmaz” görüşlerinde bulundu.
Salondaki öğrencilerle yıllar sonra karşılaşabileceklerini, karşılaştıklarında kariyerleriyle ilgili kendisine güzel şeyler söyleyeceklerine inandığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Yıllar sonra karşılaştığımızda ‘başkanım siz IBKM’de bizimle konuşmuştunuz, ben şuanda bu holdingin CEO’suyum ya da şu bakanlıkta şu birimdeyim, belki de bakanım’ diyeceksiniz. Bunları duyacağız sizlerden. Ben sizlere inanıyor ve güveniyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuşmasının ardından Eğitimci Batuhan Kürkçü’ye günün anısına gül ve lavanta tablosu hediye etti. Daha sonra Kürkçü, öğrencilerle ‘Hayat Seni Çağırıyor’ söyleşisi gerçekleştirdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.