VALİ BARUŞ SÜTÇÜLER'İ ZİYARET ETTİ

Isparta’nın doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ilçesi Sütçüler’e çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, ilçe merkezinde muhtarlar toplantısı düzenleyerek Kesme, Kasımlar ve Yeşilyurt köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 18:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Ziyaretlerde İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet, İl Milli Eğitim, İl Tarım ve Orman, İl Özel İdaresi ve AFAD müdürleri de hazır bulunarak muhtarların ve vatandaşların taleplerini dinlediler.

Ziyaretine Isparta il merkezine en uzak köylerden biri olan Kesme köyünden başlayan Vali Baruş köyde yoğun ilgiyle karşılandı. Köy sosyal tesislerinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Baruş talep ve önerileri dinledi iletilen sorunlarla ilgili beraberinde bulunan kurum müdürlerinden derhal çalışma yapmaları istedi.

Buluşmada vatandaşlara hitap eden Vali Baruş köylerden göç edilse bile ata topraklarında tüten bir ocağın mutlakla bulunması gerektiği söyledi.

Vali Baruş, “Toprağımıza sahip çıkalım, dunu sizlerden bilhassa rica ediyoruz. Buraları çalışmak üzere bırakıp gitsek de mutlaka memleketimizde bir ocak tütmeye müsait bir evimiz olsun. Çünkü vatansız insan, köksüz ağaca benzer, buradan yetişen çocuklar, gençler gidip buralara dönmediği zaman kendilerini boşlukta hissedecektir. Kökü kurumuş ağaç gibi hissedecektir. O nedenle bu toprakları bırakmayalım. Bizim köylerimizi ziyaret amacımız bu memleketin her köşesinin bizler için büyük değer taşıdığını göstermek ve hakikaten vatanımızın, ülkemizin ne kadar güzel olduğunu müşahede edebilmek ve sizlerin de halini hatırını sorarak günlük hayatınızda karşılaştığınız sorunlar varsa onları dinlemek ve buradan sizlere de mutlu edecek bir şekilde ayrılmak bütün amacımız o.” dedi.

Vali Baruş vatandaşların talep ve önerilerini dinledikten sonra Kesme İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ortaokul öğrencilerinin derslerine de katılan Vali Baruş öğrencilerle uzunca bir süre sohbet ederek derslerinde başarılar diledi. Vali Baruş köyde bulunan sağlık ocağını da ziyaret ederek yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı, özverili çalışmalarından dolayı Dr. Cemalettin Dönerçark ve Hemşire Mihriban Dağdelen’e teşekkür etti.

Vali Baruş köyde son olarak şehit kamu görevlisi Murat Ali Gürdal’ın köyde yaşayan eşi Alime Gürdal’ı ikametinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Daha sonra Kasımlar köyüne geçen Vali Baruş vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.

Burada yaptığı açıklamada köyde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini belirten Vali Baruş “Diğer ihtiyaçlar için İl Özel İdaresi olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ziyarette ki amacımız sizlerle bir arada olmak, halinizi hatırınızı sormak ve varsa sorunlarınızı yerinde dinlemek” diye konuştu.

Vali Baruş ardından Şehit Onbaşı Veli Dikyar’ın köyde yaşayan annesi Fatma Dikyar’ı ziyaret ederek taziye dileklerini yineledi.

Kasımlar köyünden Sütçüler ilçe merkezine geçen Vali Baruş burada ilçenin mahalle ve köylerinde görev yapan muhtarlarla Sütçüler Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli konulara değinen Vali Baruş okul servisleri, dolandırıcılık, orman yangınları ve kadına yönelik şiddet başlıkları altında muhtarlara bilgilendirmede bulundu.

Vali Baruş “ Özellikle altyapı yatırımları konusunda yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Buranın arazi yapısı bu dağlık ve engebeli olmasına rağmen yol standardı gerçekten iyi. İçme suyu konusunda çok önemli bir sıkıntımız yok ama yetersiz gelen köylerimiz var, oralarda da arayışlarımıza devam ediyoruz.

Eğitim öğretim yılı başladı. Bu münasebetle gerekli asayiş, güvenlik tedbirlerini aldık. Okul servislerine ilişkin kontrollerimizi yaptırıyoruz. Hem jandarmamız, hem polisimiz bu kontrolleri yapıyor ama muhtarlar olarak sizler de bu konuda duyarlı olmanız yerinde olacaktır.

Her zaman şunu söylüyoruz, yabancı kimselerle telefonda asla ve asla isim, kimlik numarası, hesap numarası, şifre bu tür şeyler kesinlikle paylaşılmaz.

Yine şiddet olaylarında kavga, gürültü, aile içi şiddeti olaylarında mutlaka muhtarlarımızın ilgili makamların haberdar edilmesini temin etsinler. Yani komşuda, yakında, şurada burada birisi eşini dövüyor veya o yönde duyumlar anlıyorsa bunun üzerinde duralım. Bu konularda duyarlı olmaya devam edelim.

Mevsimin hâlâ sıcak olması münasebetiyle orman yangınları konusundaki hassasiyetimiz devam ediyor. Bu sene çok tehlikeli bir durum yaşamadık. Sütçüler ilçemizde yangınlar bakımından en azından en az bir ay daha bu dikkatimizi devam ettirmemiz lazım. Jandarmamızın ormanlara girişle ilgili almış olduğu tedbirlere uyulmasını temin etmemiz lazım. Kesinlikle dışarıdan yabancı insanlar, şüpheli insanlar görürseniz de mutlaka jandarmaya haber vermesini temin etmemiz lazım. Yangının ne kadar büyük bir afet ve ne kadar feci bir şey olduğunu iki sene önce gördük. Tekrar görmek istemiyoruz, yaşamak istemiyoruz bu acıları” diye konuştu.

Vali Baruş son olarak Yeşilyurt köyüne geçerek geçtiğimiz yıllarda meydana gelen toprak kayması alanında incelemelerde bulunarak AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Vali Baruş ardından köyde vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden toprak kayması riski ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.