BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: KADIN KONUKEVİ YAPIMI TAMAMLANMAK ÜZERE

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Kadın ve Demokrasi Derneği’ni (KADEM) ziyaret etti.

ISPARTA Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 11:47:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

KADEM İl Temsilcisi Sibel Öztürk, Kadın Konukevi’nin hizmete girecek olmasından dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederken, Başkan Başdeğirmen, şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocuklarına ihtiyaç halinde süreli barınma hizmeti verecek olan Kadın Konukevinin yapım sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, KADEM’i ziyaret ederek, KADEM İl Temsilcisi Sibel Öztürk ve dernek üyeleriyle bir araya geldi, Kadın Konukevi ve şehre kazandırılan projelerden bahsetti. 
KADEM İl Temsilcisi Sibel Öztürk, Isparta Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kadın Konukevi’nin hizmete girecek olmasından dolayı kadın sivil toplum kuruluşu olarak kendilerinin memnun olduklarını belirtti. Kadın Konukevlerinin sadece büyükşehirlerde olduğunu ifade eden Öztürk, Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. 
Şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocuklarına ihtiyaç halinde süreli barınma hizmeti verecek olan Kadın Konukevinin büyükşehirlerdeki örneklerinden daha üst seviyede olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Binamız bitmek üzere. Çaresiz kadınlarımıza daha iyi hizmeti verebilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Allah kimseyi zor duruma düşürmesin ama bir kadının akşam sokakta kalması kadar zor ve rencide edici bir şey olamaz. Yaptığımız bu binayla çok modern bir şekilde kadınlarımızı süreçleri normale dönene kadar misafir edeceğiz. Tabii sürekli kalınacak bir yer değil. Yaşadıkları süreç geçinceye kadar misafir edebilecek şekilde ayarlıyoruz. İnşallah kimsenin bu binayı kullanmaya ihtiyacı olmaz” dedi. 
KADEM İl Temsilcisi Sibel Öztürk, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in engelli ve yaşlılara verdiği desteklerin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Başkan Başdeğirmen, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında belediye başkanının yeni projeler uygulaması ve engelli, yaşlı ile ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olabilmenin önemine değindi. Şehre kazandırdıkları projelerden bahseden Başdeğirmen, “Millet Bahçesi yaptık. O bölgede hastane ve kamu kurumları var ancak gidecekleri bir cami yoktu. O bölgeye 100. Yıl Millet Camiini yaptık. Millet Bahçesi’nin olduğu alan daha önce çok kötü bir durumdaydı. Şimdi Isparta’nın en nezih yeri oldu. Yazın orası daha da başka bir yer haline gelecek. Kirazlıdere’ye ailecek gidemezdiniz. Şimdi ailelerle oturacak yer bulamıyorsunuz. Cam teras bambaşka bir hava verdi. Türkiye’nin her yerinde bu güzellikler paylaşılıyor. Zipline yaptık o da ilgi gördü. Andık Deresini düzenledik. Çok güzel yorumlar alıyoruz. Kirazlıdere restoranda yoğunluktan talepleri karşılayamaz duruma geldik. Oranın üstünde Kirazlıtepe restoranı yapıyoruz. Oraya Atatürk Parkının hizmetinden vereceğiz. Fast food, çay, kahve olacak. Orası müthiş bir yer oldu” görüşlerinde bulundu. 
Sibel Öztürk, Başkan Başdeğirmen’in hizmetleriyle şehrin pırıl pırıl yaşanabilir bir hale geldiğini ifade ederek, babalarının vefat ettiğinde Isparta Belediyesi tarafından cenaze evine yemek gönderildiğini söyledi. Öztürk, “Babamızı kaybettiğimizde 2 kardeş olarak bir şey düşünebilecek durumda değildik. Sabah eve geldik, mutfakta pideler, ayranlar vardı. Isparta Belediyesi bunu düşünmüş ve oraya koymuş. İnsanlar geldiğinde aç kalmasın diye bir gelenek var ama biz bunu düşünebilecek durumda değildik. Bir baktık Isparta Belediyesi düşünmüş. Bu benim gözümün önünden hiç gitmiyor” dedi.
Gonca Kayacan da Kovid-19 hastalığına yakalandıklarında Isparta Belediyesi’nden arandıklarını, bir restoran gibi yemek çeşitleri sayıldığını bu durumun da kendi hayatında iz bırakan bir olay olduğunu anlattı. Kahramanmaraş depreminin yıldönümünde bölgeye gittiklerini ifade eden Kayacan, “Kahramanmaraş’ta halk belediye başkanımızı birebir tanıyor. Isparta’dan geldiğimizi, Isparta Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Eğitime Destek Platformu olarak bir proje yaptığımızı, buradan eşya götürdüğümüzü söylediğimizde bizim konuştuğumuz vatandaşlarımızın yüzde 90’ı sizi isminizle tanıyor. Bu bizim için çok kıymetliydi. 5 yıl boyunca STK’lara yaptığınız hizmetlerin farkındayız ve içindeyiz. Bu anlamda hem teşekkür ediyorum hem Allah razı olsun diyorum. Deprem bölgesinden çok kişinin size selamı var. İnsanlar sevgisini, duasını gönderdi. Çocuklarımıza atkı, bereleri teslim ettik. Çocukların da size özellikle selamı var. Araçta Isparta Belediyesi yazıyordu. Direkt geldiler ‘Isparta bizim ikinci memleketimiz’ dediler. Bu duyguyu yaşattığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Deprem bölgesinde vatandaşların yanlarında olduklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “1 yıl sonra bölgedeki vatandaşlarımızın bizleri unutmamış olmasına ben de çok mutlu oldum. Bunlar güzel ve önemli işler. Yapılanın karşılığını almak budur” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.