ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Vali Aydın Baruş ve Eşi Nagihan Baruş ev sahipliğinde şehit ailelerimiz ve gazilerimiz onuruna Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde iftar programı düzenlendi.

ISPARTA Yayın: 19 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 19.03.2024 11:59:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan programda Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş şehit yakınları ve gazilerin masalarını tek tek dolaşarak “hoş geldiniz” dedi.
Programda bir konuşma yapan Vali Baruş “Bugün sizlerle birlikte olmak hepimize gurur ve mutluluk veriyor. Ramazanın en anlamlı sofrası belki de burada. Çünkü en değerli varlıklarını vatan, millet ve bayrak uğruna bu toprağa vermiş insanlar var aramızda. Vatan uğruna mücadele ederken vücudunun bir parçasını kaybetmiş, bu yüzden çeşitli acılar çekmiş gazilerimiz var aramızda. Değerli şehit ailelerimiz ve gazilerimiz; bizim şerefimiz, onurumuz. Sizlerle birlikte olmak bize ancak şeref verir, onur verir. Bu onuru bizlere bahşettiğiniz için çok çok teşekkür ediyoruz. Sizlerle aynı sofra etrafında iftar açmak bizim için gerçekten büyük bir onur. Normal hayatınızda yanınızda yer almaya ve sizlerin hizmetinde olmaya gayret ediyoruz. Ne olur kusurumuz varsa bağışlayınız, çünkü sizin helalliğinizi alamazsak, biz ne bu dünyada ne ahirette rahat edebiliriz. Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümünde Çanakkale şehitlerimizi ve o savaşta Türk milletinin varlığını dünyaya duyuran, Çanakkale geçilmez diyen tüm gazilerimizi, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, terörle mücadelede vatana göğsünü siper eden kahramanlarımızı, Kıbrıs’ta, Kore’de şehit olan atalarımızı, büyüklerimizi, 15 Temmuz'da milletin iradesine kasteden hainlere karşı göğsünü siper ederken şehit olan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyor ve bu sofraya iştirak eden tüm misafirlerimizi sevgi ve saygılarımdan selamlıyorum. Afiyet olsun, Allah kabul etsin” dedi.
Ardından okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.
İftar programına; 
Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Hasan Basri Sönmez, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
İftar sonrasında sonrası Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş konuklarını uğurladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.