VEKİL SÖNMEZ'DEN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez çiftçilerin sesine kulak verdi.

ISPARTA Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 14:58:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yoğun geçen Isparta programından sonra soluğu Ankara’da alan Milletvekili Sönmez, Ispartalı çiftçilerin sorunlarının çözümü için TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret etti.

Son dönemde buğday arpa gibi ürünlerin alımları hususundaki sıkıntıları gidermek için TMO Genel Müdürü Güldal’ı ziyaret ettiğini belirten Milletvekili Sönmez, Görüşmenin oldukça verimli ve çözüm odaklı gerçekleştiğini vurguladı.

Milletvekili Sönmez, “Çiftçilerimiz buğday arpa ürünlerini düşük fiyat veren tüccar ve diğer piyasadaki firmalar yerine Toprak Mahsulleri Ofisine satmak istiyor. Isparta’mızda ürünümüz de üretimimiz de fazlaca var. Ancak Isparta’da TMO alım merkezi yok. TMO alım ofisi olmaması nedeniyle borcunu kapatmak için üretici ürünü düşük fiyattan satıyor ya da yakın illerde bulunan TMO Ofisine müracaat ederek nakliye giderleri oluşmasına sebep oluyor. Çiftçilerimizin sesine kulak vermek, sıkıntılarını gidermek için Sayın Genel Müdürümüzü ziyaret ettim. Görüşmemizde Sayın Genel Müdürümüz Isparta çiftçimizin mağduriyetlerini gidermek için TMO gerekli çalışmaları yapacağını, Isparta Çiftçimizin ürünlerinin Dinar ve Burdur’da bulunan ofis satışında öncelik verileceğini, ilerleyen süreçte ise Isparta çiftçimiz için TMO alım Merkezi açılışı yapabileceklerini ifade etti. Genel Müdürümüze Isparta’mıza göstermiş olduğu yakın ilgi için teşekkür ediyorum.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.