SİZİN YÖNETTİĞİNİZ BELEDİYENİN VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Başkan Başdeğirmen: Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız..

ISPARTA Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Buluşmaları kapsamında Doğancı-Yenice Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Doğancı Mahallesi’nde geçen yıl evi yanan Mercan ailesine yeni evinin anahtarını teslim eden Başkan Başdeğirmen, evlere ücretsiz doğalgaz tesisatı bağlanması yönündeki taleplerle ilgili gelir kriterlerini karşılayan vatandaşların başvuruda bulunabileceğini söyledi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mahallelere giderek, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemeye, Geleceğin Şehri Isparta için yapılması gerekenleri vatandaşların da katkılarıyla yapmaya devam ediyor. Başkan Başdeğirmen, Doğancı- Yenice Mahalleleri Mahalle Meclisi Buluşmalarında 2 mahallenin taleplerini aldı, yapılması gerekenler için talimat verdi. 
Doğancı Mahallesi Muhtarı Ali Divarcı, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mahalle meclisi buluşmalarını sürdürdüklerini belirterek, vatandaşların fikirlerini almanın ve istişarelerde bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. 
Doğancı Mahallesi 2462 Sokakta 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Elif Mercan’a ait ev 24 Ekim 2022 tarihinde sobadan çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında evde bulunan 2 çocuğunu kurtaran Elif Mercan, el ve ayak bölgesinden yaralandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yangında evini kaybeden aileyi yalnız bırakmayarak yeni bir ev inşa edilmesi talimatını verdi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada Mercan ailesine yeni bir ev inşa edildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mercan ailesinin yeni evinin anahtarını Doğancı-Yenice Mahalleleri Mahalle Meclisi Buluşmasında verdi. Bir ailenin evinin olmamasının çok büyük bir zorluk olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Rabbim kimseyi çaresiz duruma düşürmesin. Çok büyük bir acı çok büyük zorluk. Çok şükür ki devletimiz güçlü ve büyük bir devlet. Bu büyüklüğüyle bizler de bu hizmeti yapıyoruz. Devletimizin bize verdiği imkanları devletimizin insanlarına harcıyoruz. Her zaman çaresiz vatandaşlarımızın yanındayız. Mercan ailesine de yardımcı olduk” dedi.
Başkan Başdeğirmen, yeni evin tamamlanmasından mutlu olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın yüzünün gülmesi hepimizin yüzünün gülmesi demek. İnşallah Allah bir daha size böyle kötü durumlar göstermesin. Ailenizle birlikte sağlıklı, huzur dolu yıllar yeni evinizde oturmayı Rabbim nasip etsin. Hayırlı olsun” diyerek Elif Mercan’a yeni evinin anahtarını teslim etti.
Duygu dolu anlar yaşayan Elif Mercan, yeni evine kavuştuğu için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederken, “Herkesin emeğine sağlık” diye konuştu.
Doğancı-Yenice Mahalleleri Mahalle Meclisi Buluşmasında tek tek söz alan vatandaşlar talep, istek ve önerilerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. Doğancı Mahallesi’nde bulunan Kilise’yi tarihi eser olarak gördüğünü belirten bir vatandaş, Kilise’nin tarihi yapı olarak korunması amacıyla farklı bir şekilde değerlendirilip, değerlendirilemeyeceğini sordu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirde 2 Kilise bulunduğunu belirterek, bunlardan birisinin Aya Yorgi diğerinin ise Aya Baniya olduğunu söyledi. Aya Baniya’nın Koku Atölyesi olarak restore çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Orası tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın ve öğrencilerin hizmetine açacağız” dedi. Ay Yorgi Kilisesinin 1850 yılında inşa edildiğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Oranın da proje ihalesine çıktık. Proje bittikten sonra orayı da ihale ederek mahallenizdeki Kilise’yi kütüphane ve endemik bitkiler araştırma merkezi olarak kullanacağız” ifadelerinde bulunurken, vatandaş “Allah sizden razı olsun başkanım. Projeniz çok güzel olur. Teşekkür ederiz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bir vatandaşın evine doğalgaz bağlanması yönünde gelen talebiyle ilgili “Sizin evinizin bulunduğu sokak 2430. Oradaki sorunun imar probleminden olduğunu siz de biliyorsunuz. Göreve geldiğimizde Dere Mahallesi’nden aşağıya doğru Doğancı, Yenice, Keçeci, Emre, Sülübey Mahalleri gibi birçok yerde ara sokaklara hiç girilememiş. O insanlarımızın mağduriyetlerini gidererek her yere doğalgazları bağladık. Ama 2430 sokakta imarla alakalı sorun var. Oradaki sorunu çözmek için 18 uygulaması yapıyoruz. 18 uygulaması encümene girdi, 15 gün sonra askıya çıkacak. İtiraz olmazsa 45 gün sonra sizin orasının mevzuat problemi çözülmüş olacak. Aralık ayı içerisinde doğalgazınız bağlanır” görüşlerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, diğer doğalgaz bağlantı taleplerini Isparta Belediyesi’nin ücretsiz doğalgaz tesisatı çalışmalarını anlatarak yanıtladı. Bugüne kadar 203 evin doğalgaz tesisatını ücretsiz yaparak teslim ettiklerini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bize verilen bazı gelir kriterleri var. O kriterleri karşılayan vatandaşlarımızın evlerine ücretsiz doğalgaz tesisatı döşüyoruz” dedi.
Müzeyyen Eser Altaç da İstanbul’da yaşadığını ancak 39 yılının Doğancı Mahallesi’nde geçtiğini her geldiğinde Başkan Başdeğirmen’in güzel hizmetlerini gördüğünü, özellikle çocukluk yıllarında kendilerine ‘gitmeyin’ denilen yukarı mahallelerdeki bölgelerin çok güzel bir hale geldiğini belirterek, “Bir Ispartalı olarak sizin yönettiğiniz bir belediyenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Başdeğirmen, Doğancı Mahallesi 2435 sokakta bulunan bir yaşlı vatandaş için istenilen manuel tekerlekli sandalye talebinin yerine getirilmesi talimatını verirken, vatandaşlar şehre çok güzel yollar yapıldığını ifade ederek, “Başkanım neredeyse uçak inecek yollar yaptınız ama önünde kasis var. Araçların önüne konulan engeller araçlara zarar veriyor. Trafik ışıklarının önünde akıllı sinyalizasyon için kırmızı boya sürmüşsünüz. Çok güzel olmuş. Beklemeyelim diye bu şekilde yolumuzu açıyorsunuz” dedi. Başkan Başdeğirmen, kasislerin vatandaşların talepleriyle konulduğunu, 2 ay öncesine kadar farklı yerlere kasis yapılması için 321 talep geldiğini söyledi. Ambulans ve itfaiyelerin kasisler dolayısıyla zorlandığına değinen Başkan Başdeğirmen, “Bugün bizim bir itfaiye aracımız yangına 3,5 dakikada ulaşıyor. Bu araçlar kasislerden dolayı yangın bölgesine 1 dakika gecikiyorlar. Bu bizim için olumsuz bir durum. Ambulanslar hasta taşırken kasislerden dolayı rahatsızlık hissediyorlar.  Belediye yollara kasisleri kendi isteğine göre koymuyor. İl Trafik Komisyonuna dilekçe gidiyor, orada ihtiyaç varsa 11 kişilik heyetin oluru ile konulur. Son bir ay içerisinde 20-25 kasisi kaldırdık. Mümkün olduğu kadar okul giriş çıkışları ve emniyet gerektiren yerlerin dışında kasisleri kaldırıyoruz. Kaldırmaya devam edeceğiz, yenilerini de yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yenice Mahallesi’nde ikamet ettiğini bir vatandaş da soğuk havada kendilerini dinlemeye gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Başarılarınızın devamını diliyorum. Yenice Mahallesi’nde kestane bahçelerini imara açtınız mı? Mahallede böyle bir söylenti var” derken, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, o bölgenin korunaklı yerler olduğunu, hiç kimsenin o bölgeyi imara açamayacağını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Böyle bir şey olamaz. O laflar nereden çıkıyor bilmiyorum. Oralar bizim akciğerimiz. Biz göreve geldiğimizden bu güne 1 metrekare yeri imara açmadık. Bizden önce imara açılan yerlerin planlarını yaptık. Sadece revizyonlarla mağdur olan vatandaşlarımızın kendi yerlerini vermek ve düzene koymak için bir çalışma içerisindeyiz. Hepsi bu” dedi.
Programın sonunda Feyza isimli bir kız çocuğu, “Sayın Başkanım mahallemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Mahallemize yaptığınız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Elimde bulunan Kur’an-ı Kerimi size mahallemiz adına hediye etmek istiyorum. Ayrıca Mürüvvet ablamızın şifa bulması için 3 Kur’an-ı Kerim hatmi yapıldı. Bugün gece yapılacak hatim duası için niyetinizi alabilirsiniz. Mürüvvet ablamız ve diğer tüm hastalarımız için acil şifalar diliyoruz” diyerek Başkan Başdeğirmen’e Kur’an-ı Kerim verdi. Başkan Başdeğirmen, Feyza’nın çok güzel bir konuşma yaptığını belirterek, “Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu çocuklarımız gelecekte ülkemiz ve şehrimizi çok daha ileriye götürecekler. Bugüne kadar aldığım en güzel hediyeydi. Kızımız ve tüm hastalarımız için 3 tane hatim indirilmiş. Rabbim bu hatimleri kabul etsin” görüşlerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.