BAŞDEĞİRMEN: GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAMAK, ANLATABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu, Honamlı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kutay Koyak ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti.

ISPARTA Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 15:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Ziyarette Koyak, dernek tarafından mayıs ayında Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Sindel Yaylasında düzenlenecek olan Yörük Şöleni ile ilgili bilgi verirken, bugüne kadar kendilerine verilen desteklerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.  

Ziyarette konuşan Honamlı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kutay Koyak 25 yıllık bir dernek olduklarından bahsederek, “Biz Yörüklere değer veren destek veren, temas eden, iletişim kuranların her zaman yanındayız. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bildirmek isteriz. Mayıs 2024’te düzenleyeceğimiz 22. Sindel Yaylası Yörük Şölenimizde, sizleri Isparta Belediyemizi görmek istiyoruz. Manevi olarak vereceğiniz destekleriniz bizleri daha çok heveslendirecektir. Daha iyi işler yapmamıza sebep olacaktır. Sizleri aramızda görmek istiyoruz. Yeni dönemde de bu kadar kitle tarafından destek gören bir belediye başkanının tekrardan aday olması bizleri de çok mutlu eder. Umarım her şey gönlünüzce olur. Sizleri Antalya’daki şenlikte de görmekten ve verdiğiniz katkılardan da son derece memnun olduk” dedi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Yörük kültürünün daha fazla tanıtılması amacıyla, derneklerle iş birliği yaparak güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Geçen ay içerisinde Yörük kültürünü tanıtmak, farkındalık oluşturmak amacıyla şehrimizde Yörük Göçü canlandırması gerçekleştirildi. Şehirde bu farkındalığı oluşturduk, çocuklarımıza bu kültürü tanıttık. Yapılan bu etkinlikten dolayı çok sayıda vatandaşımız duydukları memnuniyetlerini ilettiler. Geçmişimiz Yörük, Akdeniz bölgesi tamamen Yörük bölgesidir. Bizim geçmişimizi unutmamak, herkese anlatabilmek çok değerli. Yörük göçü canlandırması yapılırken, deveyi görmeyen gençlerimiz, çocuklarımız bunu gördü, kullandıkları eşyaları gördü. Amacımız Yörük’ü ve kültürünü anlatabilmekti. Bu çalışmayı sizlerle iş birliği içinde yaptık. Etkin bir program oldu. Böyle bir güzelliği Isparta’ya yaşattığınız, belediyemize destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İlk kez böyle bir etkinlik düzenlendi, bu etkinliğin gelecek yıllarda da yapılmasını planlıyoruz” görüşlerinde bulundu. 
Ziyarette ayrıca dernek üyeleri de söz alarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bugüne kadar şehre kattığı değerlerden ve yatırımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. Yöneticiler, “Daha önceki belediye başkanlarıyla kıyasladığımızda şu anda yaptığınız çalışmaları büyük takdirle karşılıyoruz. Şu da eksiklik diyemiyoruz. Çünkü eksiklikleri tamamladınız, yarım kalanları tamamladınız. İnşallah gelecek dönemde de seçilip daha güzel şeylere vesile olmanızı bir Ispartalı olarak temenni ediyoruz. Mahalle toplantılarınızı çok beğeniyoruz, vatandaşımızın ayağına gidiyorsunuz. Kirazlıdere, Andık Deresi Projeleri çok güzel oldu. Yolunuz açık olsun” ifadelerinde bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.